Belföld

2012.02.28. 13:47

Simor András, a világ legrosszabbul fizetett jegybankárja

A magyarok "imádnak" tudományos, ipari és matematikai újítóikról beszélni, és a jelek szerint most előkerült egy "új magyar úttörő", a világ legrosszabbul fizetett jegybankárja - állt a Financial Times felzárkózó térségi blogrovatának írásában.

MTI

A londoni gazdasági napilap cikke - amelyet Kester Eddy budapesti tudósító írt - felidézte, hogy Simor András MNB-elnök felajánlotta: havi egy forintért hajlandó dolgozni, ha ez elősegíti az EU-val az ő fizetésének csökkentése körül kialakult vita megoldását. Ha Orbán Viktor miniszterelnök Simor fizetésének csökkentésénél megáll, "azt még megúszhatta volna". Orbán azonban "tovább nyomult", egészen addig a pontig, hogy az EU végül kivonult az új EU/IMF-hitelcsomag előzetes tárgyalásairól.

 

 

A cikk idézte az Eurasia Group nevű elemzőcéget, amely szerint Simor lépése "ügyes húzás", mivel felfedi, hogy Orbán MNB-ellenes fellépései nem tartalmi, hanem politikai indíttatásúak - vélte a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!