Belföld

2012.02.03. 09:06

Videó: ''22 éve az utcán élek, nem fogok megfagyni''

Rendkívül hideg időjárás köszöntött Magyarországra, a csontig hatoló hidegben mégis sokan kénytelenek az éjszakát az utcákon tölteni.

Vas Népe

A szabad ég alatt élő emberek vannak a leginkább kitéve a fagyhalálnak, sokan mégsem vonulnak be szállókba még a leghidegebb napokon sem. Szociális munkások próbálják meggyőzni a fedél nélkül maradtakat, hogy hajléktalanszállón húzzák meg magukat, ne a csillagos ég alatt.

A Máltai Szeretetszolgálat krízisautójával Budapest utcáin

A 24 órában működő krízisautó elsősorban élelemmel és ruházattal látja el a hajléktalanokat. A szociális munkások információt szolgáltatnak az éjszakai menedékekről, és megpróbálják rábeszélni az utcán élőket, hogy inkább szállókon húzzák meg magukat, általában sikertelenül.

A főváros szívében élő hajléktalan pár azért nem szeretne szállóra költözni, mert ott külön helyeznék el őket. „16 éve együtt vagyunk, nem fogunk most külön menni, ennyi év után ragaszkodunk egymáshoz”- mondja a férfi. Szomszédjukban lakó Jenő 22 éve él az utcán, kibírt már hidegebb telet is, azt mondja, most sem fog megfagyni.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!