Belföld

2012.03.10. 23:31

Orbán Viktor lemondását követelték (videók)

Együtt egy új köztársaságért! címmel tartott demonstrációt a Magyar Szolidaritás Mozgalom szombaton 15 órától a Parlament előtt. A Kossuth téren összegyűlt 8-10 ezer demonstráló Orbán Viktor lemondását követelte.

LiveInfo

Kónya „fülke-ellenforradalmat” hirdetett

Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke beszédében úgy fogalmazott, hogy „Orbán Viktornak és bandájának egy mielőbbi választáson egy fülkeforradalom által meg kell buknia”.Iványi Gábor metodista lelkész felszólalásában azt mondta, távozniuk kell a hatalomból azoknak, „akik a gyengébbek kárára akarják az erősek helyzetét javítani”.

 

 

Ungváry Rudolf beszéde: A kormány a jobb- és baloldali diktatúrák örököse

„Kádár apánk nem élt hiába, van méltó folytatója a magyar miniszterelnök személyében.” A kormányfő családi barátja a bírói szervezet legfontosabb embere. Az államnak nincs elnök, Schmitt Pál puszta báb. Ez a kormány se nem bal-, se nem jobboldali. Orbán Viktor szerint csak „fel tudja fújni magát”, de semmi valóságérzéke nincs. A beszéd alatt zúgott az Orbán takarodj.

 

 

Tanos Áron beszéde

„A magyar kormány nem hajlandó tárgyalni, fittyet hány a szakértői oldalra, az érdekegyeztetésre! Egy ponton ki kell mondanunk, eddig, és ne tovább! Eddig és ne tovább!”

 

 

Kónya Péter beszéde – Orbán Viktornak és bandájának meg kell buknia

Kónya Péter közvetlen államfőválasztást és visszahívható parlamenti képviselőket ígért. A Szolidaritás vezetője arra kért minden magyar embert, hogy a nemzeti ünnepünkön ismét viseljék a kokárdát, és az ellenzéki megmozdulásokra hozzanak magyar zászlókat. Kónya szerint a kormánynak, „Orbán Viktornak és bandájának” egy mielőbbi országgyűlési választáson, egy „fülke-elllenforadalom által” meg kell buknia.

 

Demonstráció Budapesten

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!