Belföld

2012.05.21. 15:33

Az LMP több pottyantós budit szeretne (videó)

A héten a szokásos kettő helyett, ismét három napot ülésezik a parlament.

LiveInfo

Hétfőn a KDNP-s Nagy Kálmán kezdte a napirend előtti felszólalásokat, az abortusztabletta forgalombahozatalával kapcsolatban. A KDNP az abortusz minden formáját elutasítja, mondja a képviselő: "Magyarországon 100 élveszületésre 43 abortusz jut”.

Gyöngyösi Márton beszéde közben a jobbikosok transzparenseket emelnek a magasba, többek között "Ne féljetek az oligarchabizottság felállításától" felirattal. Gyöngyösinek lejárt az ideje, ezért Kövér beléfagyasztotta a szót. A házelnök felháborítónak tartja amit a Jobbik csinál: "Két év után kezdjék megszokni, hogy Önök kisebbségben vannak ebben a parlamentben, és ez egy darabig így is marad" - tanácsolja Kövér az ellenzéki pártnak.

Az LMP-s Szél Bernadett a „pottyantós budik” hiányára panaszkodik.

A szocialista Lukács Zoltán az emberi erőforrások miniszterét kérdezi a Nemzeti Galéria elleni végrehajtási eljárásról, majd Halász Jánost válasza után jó tanáccsal látja el: ne induljon az "Okosabb vagy, mint egy ötödikes" televíziós vetélkedőben - tanácsolja Lukács Halásznak.

Videó:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!