Belföld

2012.05.21. 15:43

Vörösiszap: a Mal szüntesse be a kiporzást

Kolontár - A Veszprémi Bányakapitányság hétfőn kötelezte a MAL Zrt.-t, hogy öt napon belül szüntesse meg a kiporzást. A múlt heti viharos szélben extrém magas porkoncentrációt mértek a tározók közelében.

Napló

A Veszprémi Bányakapitányság bányakapitánya, dr. Káldi Zoltán úgy nyilatkozott a Napló-Online-nak, hogy a IX-es kazetta lefedése folyamatban van, még hat hektárnyi területet kell lefedni. A X-es kazetta fedését még nem kezdték el. A kapitányság 21-én, hétfő reggel adott ki egy határozatot a MAL Zrt. részére, amelyben az áll, hogy öt napon belül, azaz május 27-ig szüntessék meg a kiporzást. Amennyiben ez nem történik meg, végrehajtást foganatosítanak. Annak lehetőségeiről konkrétumot egyelőre nem tudott mondani a bányakapitány.

A zöldhatóság szerint a száraz technológiával szemben a vörösiszap-tározók fedetlensége okozta a napokban a levegő rendkívüli magas porkoncentrációját. A múlt heti viharos szélben extrém magas porkoncentrációt mért a tározók közelébe kihelyezett mérőállomás.

További részletek a Napló-Online-on ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!