Belföld

2012.09.27. 12:29

Most nem indul kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen

Egyelőre nem indít kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen az Európai Bizottság a pénzügyi tranzakciós illetéknek a jegybankra történő kiterjesztése miatt - válaszolta Olivier Bailly, az Európai Bizottság szóvivője.

MTI

Az uniós testület déli sajtótájékoztatóján a szóvivő úgy nyilatkozott, egyelőre nem zárult le az ezzel kapcsolatos vizsgálat.

Egy név nélkül nyilatkozó uniós forrás azt is megerősítette, hogy a bizottságnak továbbra is aggodalmai vannak a pénzügyi tranzakciós illetéknek a Magyar Nemzeti Bank egyes műveleteire történő kiterjesztésével kapcsolatban. A bizottsághoz közel álló forrás lehetségesnek tartja, hogy a következő hónapban lezárul az ezzel kapcsolatos vizsgálat, és a jövő hónapban emiatt elindulhat a kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen.

Az Európai Bizottság minden hónap utolsó csütörtökén jelenti be, hogy a 27 uniós tagállam közül melyek ellen milyen ügyekben indít kötelezettségszegési eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!