Belföld

2012.10.16. 08:25

Orbán a gazdasági kapcsolatok erősítéséről tárgyalt a török parlament elnökével

Orbán Viktor miniszterelnök Cemil Cicekkel, a török Nagy Nemzetgyűlés elnökével tárgyalt kedden a gazdasági kapcsolatok erősítéséről, és megállapodtak kölcsönös kormányfői látogatásokról is - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden az MTI-t.

MTI

A közlemény szerint Orbán Viktor és Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára az Országházban fogadta Cemil Ciceket, aki köszönetet mondott azért, hogy Magyarország következetesen támogatja országa EU-integrációs törekvéseit.

Megegyeztek, hogy a magyar-török gazdasági vegyesbizottság akciótervet dolgoz ki a két ország közötti gazdasági kapcsolatok erősítésére, és megállapodtak a kölcsönös miniszterelnöki látogatásokról is. A tárgyaláson különösen fontosnak nevezték Magyarország és Törökország együttműködését az energiaiparban és a turizmusban - olvasható a Miniszterelnöki Sajtóiroda közleményében.
Cemil Ciceket később udvariassági látogatáson fogadja a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnök, majd a török politikus Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével tárgyal.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!