Belföld

2012.11.06. 09:52

Mi vár a börtönben a gyerekgyilkosokra?

Még a legelvetemültebb rabok is elítélik azokat, akiket gyermekeket bántanak.

Vas Népe

A börtönben is van hierarchia - mondta kedd reggel a Kossuth Rádió reggeli műsorában a kaposvári tragédia kapcsán Faragó Ágnes klinikai szakpszichológus, igazságügyi szakértő. - Ez a hierarchia nem azonos a kinti világéval. A börtönlakók között sokaknak van gyermeke, vagy van gyermek a családjában, és még a legelvetemültebb bűnözők és elítélik azokat, akik gyermekeket bántalmaznak. Tulajdonképpen így a gyermekbántalmazók, gyermekgyilkosok és pedofilok a börtön hierarchia legalján állnak. Az ilyen elkövetőkre a börtön lakói is kimondják saját ítéletüket.

A gyermekek ellen vétett bűnözőkkel szemben verbálisan és akár testileg is fellépnek a börtön lakói. A női börtönökben ez még erősebb, hiszen az anyai ösztön felerősíti a gyermekbántalmazókkal szembeni ellenszenvet.

Az elkövetőkről szólva Faragó Ágnes elmondta: a tapasztalatok alapján „mindig valamiféle zavar van a személyiségükben, egészséges, átlagosnak vehető személyiségszerkezetben ez a megoldási mód nem merül fel”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!