Belföld

2013.11.03. 13:25

Vitorlázót mentett ki a hideg vízből a vasvári fiú

Vasvár - Kihűlt volna az a vízbe borult katamarános Ábrahámhegynél szombaton, ha a vasvári Horváth Bence épp nem arra szörfözik, és nem nyújt időben segítséget.

Merklin Tímea

A 19 éves Testnevelési Egyetemre járó Horváth Bence kiváló úszó, hét éve szörfözik. Szombaton is gyakorolni indult az édesapjával Ábrahámhegyre. A vízbe egyedül ment be, az apuka a partról figyelte.

– A strand előtt történt a baj, láttam, hogy a katamarános felborult. Azonnal jeleztem édesapámnak, aki hívta a vízimentőket, akik Zánkáról jöttek. Közben én kimentem, letettem a vitorlát, és deszkán úsztam az úr után, hogy megnézzem, nem esett-e baja – meséli Bence, akire a mentésért nagyon büszke a családja. – A 70 körüli idős ember a katamaránon ült, az volt a terve, hogy ha a stéghez sodródik, majd visszaállítja a katamaránt. De kettőnknek se sikerült. Nekem nem volt hideg a 13 Celsius fokos víz, mert volt rajtam megfelelő neoprén ruha, de az úr nem viselt ilyet. Kihűlt volna, ha senki nem veszi észre, hogy bajba jutott, és nem értesíti a vízimentőket.

A mentők a Rupert nevű motorcsónakkal érkeztek, velük együtt sikerült felállítani a vitorlást. Bencének felajánlottak a segítségnyújtásért cserébe egy ingyenes vízimentő tanfolyamot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!