Belföld

2014.09.10. 08:16

Önkormányzat 2014 – Három településen nincs bejelentett polgármesterjelölt

Három településen egyetlen polgármesterjelöltet sem jelentettek be a hétfő 16 órai határidőig, így ott elmaradhat a polgármester-választás – derül ki a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu szerda reggeli adataiból.

Az NVI tájékoztató oldala szerint három település van, ahol egyetlen polgármesterjelöltet sem regisztráltak a választási rendszerben: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Csengerújfalu, Tolna megyében Aparhant és Vas megyében Tanakajd. Ezek közül Csengerújfaluban még képviselő-jelölteket sem regisztráltak.

Annak, hogy ezeken a településeken az informatikai rendszer szerint még nincs bejelentett polgármesterjelölt, lehet az az oka, hogy valóban nem jelentkezett egyetlen jelölt sem, de előfordulhat, hogy bejelentettek ugyan jelölteket, de még nem rögzítették őket az informatikai rendszerben.

A három településen kívül van még 122, ahol még egyetlen polgármesterjelöltet sem vettek nyilvántartásba, de vannak bejelentett, nyilvántartásba vételre váró jelöltek.

A polgármester- és képviselőjelölteket hétfő 16 óráig lehetett bejelenteni a helyi választási bizottságoknál, amelyeknek az ajánlások ellenőrzése után, legkésőbb pénteken kell dönteniük a jelöltek nyilvántartásba vételéről. Ha az ajánlásellenőrzés során kiderül, hogy a bejelentett jelöltnek nem sikerült összegyűjtenie a szükséges számú érvényes ajánlást a választópolgároktól, jelölt hiányában elmarad a voksolás, és időközi választást kell tartani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!