Belföld

2015.08.14. 08:53

Háromnapos ellenőrzés az utakon a biztonságért

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság augusztus 11. és 13. között ellenőrzést tartott a társhatóságokkal közösen. A katasztrófavédelem szakemberei a veszélyes áru közúti szállítására vonatkozó szabályok betartását vizsgálták.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi kirendeltségei, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a rendőrség szakemberei háromnapos összehangolt akció keretében az M86-os gyorsforgalmi, a 84-es és a 8-as főúton, illetve egy telephelyen ellenőrizték, hogy a fuvarozók betartják-e a veszélyes áru szállítására vonatkozó előírásokat.

A vizsgálat ideje alatt hatvanöt gépjármű került kontroll alá, melyből tizenhárom tehergépjármű szállított veszélyes árut. Az ellenőrök két szállítás esetén, illetve a telephelyen tartott ellenőrzés során tártak fel szabálytalanságot. A közúti ellenőrzések alkalmával veszélyes áru rögzítési, csomagolási és jelölési és tűzoltó készülék szabálytalanságokat találtak, míg a telephelyi ellenőrzésen az előírt oktatás megtartását hiányolták a kirendeltségek szakemberei.

A feltárt hiányosságok miatt a szállító és feladó vállalkozásokkal, illetve a veszélyes áru telephely üzemeltetőjével szemben közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!