Gyanú

2024.05.06. 13:29

2 férfi, 68 csalás - nyomoznak a vasi rendőrök

Hatvannyolc rendbeli csalás vétség megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást a szombathelyi rendőrök két férfival szemben.

Forrás: Police.hu

A szombathelyi vizsgálók egy miskolci és egy budapesti férfival szemben folytattak eljárást, akik egy közösségi oldalon álnéven hirdettek elektronikai eszközöket eladásra. Ketten összesen hatvannyolc sértettet vettek rá országszerte arra, hogy a termékek árát előre elutalják egy megadott számlaszámra. Az utalást követően a vevők számára elérhetetlenné váltak anélkül, hogy a megrendelt árut megküldték volna.

A rendőrök azonosították az elkövetőket. A budapesti csalót 47 rendbeli, míg a miskolci gyanúsítottat 21 rendbeli csalás vétség elkövetése miatt hallgatták ki - olvasható a police.hu-n.

A férfiak ellen folytatott eljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Nem győzzük hangsúlyozni, legyen mindig óvatos, ne hagyja, hogy átverjék!

– Soha ne utalja el előre a vételárat vagy előleget, ha idegennel köt üzletet az online térben!

– Utánvét esetén is csak a kézbesített csomag tartalmának ellenőrzését követően fizessen!

– Egy közösségi oldalon regisztrált profil nem alkalmas arra, hogy a mögötte álló személyazonosságát igazolja. Az oldalak üzemeltetői a regisztrálók adatainak valódiságát nem ellenőrzik, és az általuk feladott hirdetések valóságtartalmát sem vizsgálják.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Az internetes csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában