Belföld

2015.09.21. 15:02

Illegális bevándorlás - Újabb ezerötszáz embert vittek el Zákányból

Kaposvár - Egy újabb, mintegy 1500 tagú migránscsoportot indítottak el Zákányból hétfő délután az ország nyugati határánál kialakított gyűjtőpontokhoz, Szentgotthárdra és Vámosszabadiba - számolt be az M1 aktuális csatorna tudósítója.

A migránsokat a korábbiakhoz hasonlóan kisebb csoportokban kísérték rendőrök a határról a vonathoz, és körülbelül egy óra alatt mindenkit felszállítottak rá.

A most érkezettek között sok volt a családos, a kisgyermekkel, esetenként pár hónapos babával érkező ember. Mielőtt felszálltak a vonatra, a helyszínen lévő segélyszervezetek gondoskodtak az ellátásukról.

A horvát-magyar zöldhatárt átlépő illegális bevándorlók mennek rendőri kísérettel Gyékényes vasútállomásra, Zákány közelében 2015. szeptember 21-én. A migránsok vonattal érkeztek a horvátországi Tovarnikból. (A Gyékényes vasútállomás Zákány településen van.) MTI Fotó: Varga György

Az MTI értesülése szerint a 14 kocsiból álló szerelvény 16 óra után elhagyta a zákányi pályaudvart. Hétfőn ez volt a harmadik Zákányból elinduló, migránsokat szállító szerelvény. Péntek óta több mint 11 ezer ember érkezett a gyékényesi határátkelőhelyen át a zákányi vasútállomásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!