Belföld

2017.09.01. 18:58

A Jobbik vitázna, a Fidesz bocsánatkérést sürget

KÖRKÉP A Jobbik vasi vezetői vitáznának a Fidesz országgyűlési képviselőivel, a kormánypárt szerint viszont jobban tennék, ha bocsánatot kérnének a Vona Gábor által megsértett nyugdíjasoktól.

Vas Népe

Bana Tibor, Balassa Péter és Rába Kálmán, a Jobbik választókerületi elnökei vitára hívnák ki dr. Hende Csabát, Ágh Pétert és V. Németh Zsoltot, a Fidesz Vas megyei országgyűlési képviselőit. Közleményükben azt írták, az a céljuk, hogy szervezett keretek között cserélhessenek eszmét a nyugdíjkérdéssel kapcsolatos szakmai javaslatokról, így a Jobbik által javasolt sávos nyugdíjemelésről, a férfiak negyven év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségéről vagy éppen a nyugdíjemelést célzó béruniós kezdeményezésről. A reakció azt követően érkezett, hogy a kormánypárt képviselői a héten bocsánatkérésre szólították fel a Jobbik választókerületi elnökeit, hogy határolódjanak el Vona Gábornak, a Jobbik elnökének kijelentéseitől, aki azt írta a nyugdíjasokról, hogy a „szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig szennyvíz folyt”. – A Jobbiknak nem velünk, hanem a nyugdíjas emberekkel van vitájuk, amelyet úgy lehet lezárni, ha bocsánatot kérnek tőlük – reagált dr. Hende Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője. – A Jobbik helyi prominenseit felelősség terheli, ha nem határolódnak el országos pártelnökük szavaitól, hiszen a hallgatás beleegyezés – húzta alá a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!