Belföld

2009.03.23. 20:04

Emlékkoncert Marian Cozma tiszteletére

Budapest - A februárban meggyilkolt román kézilabdázó, az MKB Veszprém volt játékosa, Marian Cozma emlékére szerveznek koncertet magyar és román zenészek közreműködésével.

nincs nev

A Cozma tiszteletére szervezett koncert április 10-én lesz Budapesten, az A38 hajón. Az esten román és magyar zenészek lépnek fel a szeretet és az összetartozás jegyében - közölte a Fejér Megyei Hírlap

Marian Cozma tragikus halála jelentősen hozzájárult a két nemzet között meglévő előítéletek lerombolásához. "Az első lépést azonban folytatni kell, ezért Horváth Balázs fiatal politológus hallgató - aki a The (hated) Tomorrrow együttes frontembere -, valamint Lukács Csaba újságíró - aki Romániában született, de tizenöt éve Magyarországon élő székely - elhatározta, hogy egy olyan zenei eseményt szervez, amelyre fiatal, tehetséges zenészeket hívnak mindkét országból. A koncertre egy szimbolikus helyszínen, a Dunán horgonyzó A38-as állóhajón kerül sor, tehát azon a folyón, amely összeköti a kelet-európai országokat" - olvasható a szervezők tájékoztatójában. 

A fellépők sorát Oana Popescu zongora- és Molnár Zita Yvone hegedűművész nyitja Bartók Béla Román táncok című darabjával. A kettős után román és magyar indie, alternatív és rockzenekarok következnek. 

A székesfehérvári Jacked 2006 óta van jelen a magyar indie-életben, a csapat várhatóan a nyáron készíti el első lemezét. Utánuk a temesvári Persona következik; a fiatal román zenészekből álló indie-csapat Ingmar Bergman azonos című filmjéből vette a nevét. 

A The (hated) Tomorrow zenekart 2005 nyarának végén alapította meg Horváth Balázs testvérével és barátaival. A pop-rock stílusban játszó formáció a Klausztrofóbia című lemezzel debütált. A magyar együttes után az indie, rock és dzsessz stílusjegyeket magán viselő kolozsvári alternatív rockegyüttes, a Kumm lép az A38 közönsége elé, az estet az akusztikus rockot játszó román Urma koncertje zárja - közölték a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!