Belföld

2009.09.08. 12:05

Halálra verte kisfiát, életfogytiglant kapott

Pécs - Halálra verte három éves kisfiát Kaposváron tavaly húsvétkor az a férfi, akinek az első fokon kiszabott életfogytiglani fegyházbüntetését helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla keddi jogerős határozatában.

MTI

A táblabíróság Makai Lajos vezette büntető tanácsa megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Somogy Megyei Bíróság korábbi döntését, és a 38 éves Csonka Jánost különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölésben, folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértésben, valamint kiskorú veszélyeztetésében mondta ki bűnösnek. Egyben kimondta, hogy a férfi legkorábban 30 év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.
    
Az ítélőtábla helybenhagyta a férfi élettársának, az áldozat anyjának büntetését is: Komlósi Zsuzsannát három és fél év börtönbüntetéssel sújtották segítségnyújtás elmulasztása és kiskorú veszélyeztetése miatt.
    
A tényállás szerint Csonka János rendszeresen bántalmazta élettársát és a kapcsolatukból született gyerekeket. Ezért és vagyon elleni bűncselekmények miatt börtönbe is került, ahonnan 2007 nyarán szabadult. Nem sokkal ezután újra összeköltöztek. A férfi fejébe vette, hogy a letartóztatása alatt született negyedik gyermekük nem tőle származik, ezért az anyát, majd a kisfiút is rendszeresen verte, ököllel, tenyérrel ütötte, rugdosta.
    
A gyerek a bántalmazások következtében már 2007 nyarán kórházba került, az apa ellen pedig eljárás indult. Komlósi Zsuzsanna a családgondozó tanácsára a dombóvári anyaotthonba költözött, de nem szakította meg a kapcsolatot párjával, sőt a gyerekekkel együtt rendszeresen hazajárt hozzá.
    
Tavaly márciusban a legkisebb gyerek nélkül ment vissza az anyaotthonba. Távollétében az apa naponta verte fiút, még egy botot is eltört rajta, de sírnia nem volt szabad, mert azért is verés járt. Csonka János élettársa hazatérte után is kezet emelt a kisfiúra. A gyerek egyre nagyobb fájdalmakat élt át, majd március 25-én belehalt sérüléseibe; a testén 44 külsérelmi nyomot talált az orvos szakértő.
    
A bíróság szerint a gyerek életét az időbeni orvosi beavatkozás megmenthette volna, de a szülők - annak ellenére, hogy látták, a kisfiú egyre rosszabb állapotban volt - nem fordultak orvoshoz, nem kértek segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!