Belföld

2012.10.10. 06:31

Harcosok országa

Fejlődött, terebélyesedett, pontosodott a hír. Előbb még csak arról volt szó, „rendkívüli médiakampány megindítása vált szükségessé”.

Varga Domokos Péter

Aztán kiderült: már el is indult, témája az IMF–EU tárgyalások, és 200 millió forintba fog kerülni. Az is, hogy (eddig) mit tartalmaz: „Nem engedünk az IMF-nek!, Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét!” „Nem” az ingatlanadóra és a családtámogatások csökkentésére. A kormányszóvivő pontosít, az ellenzék tiltakozik „a kétszázmilliós agymosás” miatt. Némi zavar látszik a kommunikációban. Pedig a tisztánlátásnak ideje lenne. Ideje lett volna már akkor, mikor kiderült, pluszpénz (IMF-pénz) nélkül a válságból nincs kiút. Ebben a helyzetben felelős miniszterelnök összemoshatja-e Brüsszelt Moszkvával? Folytathat-e egy kormány különutas, de egyben sajnos kudarcos gazdaságpolitikát?

Csak pár napja jelentették be az újabb, 100 milliárd forint feletti megszorításokat. A miniszterelnök utána hamarosan arról beszélt egy amerikai konzervatív magazinnak, hogy a magyar milyen nehezen kormányozható nemzet, mert itt tízmillió szabadságharcos van. Magát vajon a szabadságharcosok közé sorolta? Vagy ő kimaradt a névsorból, mert azt ő állította össze?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!