Belföld

2011.08.29. 11:12

Magyarországon keresztül utaztak be szomáliai határsértők Ausztriába

Magyarországon át csempészték be Ausztriába azt a 22 szomáliai határsértőt, akiket a burgenlandi Nezsider (Neusiedl am See) közelében tartóztattak fel - közölte az MTI-vel hétfőn egy osztrák rendőrségi illetékes.

Vas Népe

Több rendőrjárőr összesen 22 szomáliai származású illegális határátlépőt tartóztatott fel vasárnap reggel Nezsider járásban - számolt be egy közleményben a burgenlandi rendőrség. A határsértőkre 2-6 fős csoportokban találtak rá, egyesekre az út mellett, másokra a pándorfalui (Parndorf) vasútállomáson. Az első információk szerint ismeretlen tettesek pénz ellenében csempészték be őket Ausztriába.

A köpcsényi (Kittsee) rendőrség ügyeletese az MTI érdeklődésére telefonon elmondta, hogy Magyarországon át érkeztek az országba a határsértők. A rendőrség ismeretei szerint a csempész a határ magyar oldalán kitette őket, ő maga Hegyeshalomnál gépkocsival áthajtott a határon, majd a másik oldalon újra felvette a szomáliaiakat.

A határsértőket beszállították kihallgatásra a nezsideri rendőrkapitányságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!