Belföld

2011.10.11. 11:33

Mesterházy Gyurcsányékról: ha menni akarnak, menjenek

Mesterházy Attila szerint Gyurcsány Ferencék már eldöntötték, hogy elhagyják a szocialista pártot. "Ha menni akarnak, menjenek" - mondta az MSZP elnöke a hvg.hu-nak adott interjúban, megjegyezve: abban érdekelt, hogy békés legyen az elválás.

MTI

Mesterházy Attila szerint ha a volt kormányfő vezette Demokratikus Koalíció Platform már döntött a távozásról, ezt meg kell tenniük, "mert minden egyes hét veszteség, nyűglődés mindkét fél számára". "Én egyben vagyok érdekelt: legyen békés az elválás. Ne térdig vérben gázolva menjenek, ne egymást gyalázva történjen meg a távozás, mert az Orbán-rendszerrel szembeni küzdelemben számítanunk kell egymásra" - jelentette ki.
   
hvg.hu-n kedden közölt interjúban azt is mondta: ha Gyurcsányék "nem tudnak az MSZP-vel tovább együtt menni", akkor meg kell nézni, hogy ki mekkora támogatást tud gyűjteni külön-külön.
   
A pártelnök hangsúlyozta, hogy az MSZP-n belüli konfliktusok elhúzódása a kormánypártok érdeke, szerinte "Orbán Viktor forgatókönyve: figyelmet elterelni, megosztani, befelé fordítani a szocialista pártot". A kérdésre, hogy ha kilép, a tagság mekkora hányada távozna Gyurcsány Ferenccel együtt, az MSZP elnök-frakcióvezetője nem bocsátkozott jóslásba, de érzékeltette: a szocialista párt tagjának lenni sokaknak "érzelmi kötődés" is.
   
Arra a felvetésre, hogy a párt idősebb politikusai közül többen elégedetlenek elnöki tevékenységével, Mesterházy Attila úgy felelt: nem foglalkozik "szivárogtatásokkal", és "mindenki más is jobban tenné, ha arra koncentrálna, ő mit tehet az MSZP-ért, nem pedig csak zsűrizne és intrikálna". Szerinte a szocialista pártnak még nem volt olyan elnöke, akit ne próbáltak volna valakik fúrni egy idő után, de teljesítményéről a jövő évi tisztújító kongresszus mond majd véleményt, és ott mindenki más is megmérettetheti magát.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!