Belföld

2012.01.17. 18:09

Plágiumbotrány: színt vall a szerdai interjúban Schmitt Pál?

A plágiumgyanúba keveredett államfő mostanában kerüli a nyilvánosságot és a kínos kérdéseket, a média viszont üldözi. Kiderült, hogy Schmitt Pál mégsem tart előadást az Eszterházy Károly Főiskola diákjainak csütörtökön - értesült a Hír24. Január 18-án, szerdán azonban interjút ad az MR1-Kossuth Rádiónak az államfő.

Vas Népe

Az eredeti tervek szerint dr. Schmitt Pál az Eszterházy Károly Főiskola egyik termében beszélt volna az alaptörvényről csütörtök délelőtt. Kedden azonban az alábbi üzenet várta a Neptunra, a belső hálózatra belépő egyetemistákat:

„Tisztelt Hallgatóink!

A Köztársaságelnöki Hivatal - tekintettel a hallgatók kötelezettségeire - úgy döntött, hogy dr. Schmitt Pál, köztársasági elnök, nem zavarja meg a vizsgaidőszakot (sem a vizsgákat, sem a felkészülést) az Alaptörvényről szóló előadásával.

Elnök úr ettől függetlenül meglátogatja intézményünket és személyesen is igyekszik meggyőződni arról, hogy az nemcsak a vidék, hanem a teljes hazai felsőoktatás egyik legjobb és legszínvonalasabb képzést és szolgáltatásokat nyújtó Főiskolája.

dr. Schmitt Pál és a Köztársaság elnöki Hivatal is eredményes és sikeres vizsgaidőszakot kíván Önöknek!”

Arra a kérdésre, hogy lesz-e előadás vagy sem, a Köztársaság elnöki Hivatal (KEH) a következő választ adta a Hír24-nek:

"Schmitt Pál köztársasági elnök országjáró körútján ellátogat az Eszterházy Károly Főiskolára, de a szokásos rendhagyó osztályfőnöki órát más oktatási intézményben tartja, mivel az említett főiskolán - mint az ország többi felsőoktatási intézményében - vizsgaidőszak van."

Schmitt Pál hétfőn tervezéskoordinációért felelős államtitkárrá nevezte ki Csizmadia Norbertet, s átadta neki a kinevezési okiratot a Sándor-palotában. A kinevezésen csattogtak a fényképezőgépek, mindenki arra volt kíváncsi, hogy megszólal-e az államfő, ám kérdezni nem lehetett tőle.


Kétségtelen, hogy Schmitt Pált most üldözi a média, azonban arra, hogy megszólaljon, már nem kell sokat várni, hiszen  - az államfő hivatalának hétfői közleménye szerint - a köztársasági elnök január 18-án, szerdán interjút ad az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!