Belföld

2011.04.25. 08:03

Több határátkelőnél is torlódás várható

Több határátkelőhelyen is torlódásra kell számítani hétfőn. A rendőrség tájékoztatása szerint várakozás alakulhat ki Tompánál, Röszkénél, Nagylaknál, Ártándnál és Záhonynál.

MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodájának a police.hu oldalon megjelent közleménye szerint a tompai közúti határátkelőnél a visszautazó vendégmunkások várhatóan a kora délutáni óráktól az esti órákig okoznak majd a belépő forgalomban egy-, legfeljebb kétórás fennakadást. A rendőrség a személyforgalomban közlekedő magyar és a szerb állampolgároknak alternatív útvonalnak a 8 és 18 óra között nyitva tartó bácsalmási átkelőt ajánlja.
   
Röszkénél a korábbi évek tapasztalatai alapján a visszautazó vendégmunkások ugyancsak kora délutántól estig okoznak forgalomtorlódást a belépő forgalomban, ahol szintén 2-3 órás fennakadás kialakulásával számolnak a hatóságok. Alternatív útvonalnak a személyforgalomban közlekedő magyaroknak és szerbeknek a 8 órától 18 óráig nyitva tartó Tiszasziget közúti határátkelőhelyet javasolják.
   
Nagylaknál a húsvéti időszakra vonatkozó kamionstoppal összefüggésben alakulhat ki legfeljebb kétórás várakozás a teherforgalomban mindkét irányban - tájékoztat az ORFK.
   
Az ártándi határon alapvetően csak a teherforgalomban várható 30-60 perces torlódás az ünnepi kamionstop miatt mindkét irányban.
   
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az ukrán határszakaszon a legnagyobb fennakadás a záhonyi közúti határátkelőhelyen várható. A teherforgalomban a húsvéti időszakra vonatkozó kamionstopot megelőző és az azt követő időszakban kilépő irányban 4-5 órás várakozásra készülnek, amely azonban függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől. A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 7 és 19 óra között nyitva tartó barabási, valamint a 8 és 16 óra között nyitva tartó lónyai közúti határátkelőhelyet ajánlja a rendőrség.
   
Az ORFK közölte azt is, hogy a közutakon az elmúlt nap 24 órájában a rendőrség összesen 40 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Halálos áldozatot ezek közül egy sem követelt, 10 baleset azonban súlyos, 30 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 60, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt. 135 embert elfogtak, 265-öt előállítottak. 432 esetben kezdeményezett a rendőrség feljelentést kiemelt közlekedési szabálysértés miatt. A közúti ellenőrzések során 122 esetben színeződött el a szonda.

Nagy a forgalom a röszkei határátkelőnél

Egyórás várakozás alakult ki hétfő délutánra a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán a személyforgalomban, kétórás várakozás pedig a buszforgalomban a Nyugat-Európába a húsvéti ünnepekről visszatérő vendégmunkások miatt - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
Szenti Szabolcs tájékoztatása szerint a röszkei határátkelőhelyen késő estig még erős forgalomra számítanak.     A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos ország társszerveivel együttműködve felkészült a jelentős forgalom kezelésére, így annyi útlevélkezelőt vezényeltek szolgálatba, hogy az átkelő teljes kapacitással működhessen.    
A sajtószóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrség a honlapján folyamatosan frissíti az aktuális várakozási időt. Emellett javasolják, hogy a gyorsabb átlépés érdekében az utazók válasszák a tompai átkelőt, a tiszaszigeti ugyanis délután négy órakor bezár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!