Bucsu

2016.11.13. 19:10

Vizsgáztak a bucsui tűzoltók

Bucsu - Első megmérettetésükön vettek részt a bucsui önkéntes tűzoltók. Munkájukat nemcsak a hivatásosok, de a helyiek is elismeréssel figyelték a hétvégén.

Turbók Attila

Egy ember feküdt magatehetetlenül a falut átszelő patakban, amikor a helyi önkéntes tűzoltók gyorsan kimentették. A balesettől nem messze egy autóra dőlt fát vágtak le az önkéntesek, akik közül többen a megduzzadt patak vizét próbálták kordában tartani. Nem természeti katasztrófa történt a hétvégén, csak a bucsui önkéntes tűz-oltók vizsgáztak a helyiek és a Vas megyei katasztrófavédelem vezetői előtt. Szombaton úgy tűnt, hogy sikeresen.

A bucsui önkéntes tűzoltó egyesület idén tavasszal alakult, hétvégén mutatkoztak be a községnek  Fotó: Szendi Péter

- Az idén tavasszal elevenítettük fel a község régi hagyományát, megalakítva az önkéntes tűzoltó egyesületet - tájékoztatott Gál Sándor elnök. Hangsúlyozta: a csapat nemcsak az esetleges katasztrófahelyzetekben teszi oda magát , hanem a helyi közösség szervező erejeként is fellép, egyebek között rendezvényeket szerveznek, részt vesznek a környék hasonló prog-ramjain. - Vagy csak egyszerűen jól érzik magukat a saját falujukban, ahol a napjainkban 57 fős tagság által szinte minden család érintett - mondta Gál Sándor.

A hétvégén dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő is megtekintette a gyakorlatot, mint mondta, az önkéntesek jelszava - Istennek dicsőség, egymásnak segítség - híven tükrözi a bucsui önkéntesek hozzáállását.

Erdélyi Krisztián ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató kiemelte: a hivatásosok legnagyobb megelégedésére dolgoznak a bucsuiak, munkájukra nagyban számítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!