Bük

2014.02.27. 17:20

Torkoskodtak a Torkos soron a helyiek

Bük - Harmadik alkalommal rendeztek Bükön disznóölést, az elkészült disznóságokat a település lakói is megkóstolhatták.

Tóth Csongor

Bük volt jegyzője nagy lelkesen főzi a májgaluska levest, szakavatott böllér süti ki a tepertőt, dolgos asszonyok töltik a hurkát – Torkoskodás a Torkos soron című rendezvény sok látogatót vonzott. Patyi Sándor két hízott malacot ajánlott fel, reggel hét óta zajlik a munka, akkor ölték le az állatokat. Meskó Krisztián énekszóval invitálta a megjelenteket a rendezvénysátorba, ahol Tóth Tamás, a Büki Művelődési Ház és Könyvtár vezetője köszöntötte a sokadalmat. Külön kiemelte Balogh Attilát, aki főböllérként reggel óta dolgozott, hogy elkészüljenek az ételek.

– Harmadik éve rendezzük meg a torkoskodást, töretlen a sikere, köszönjük mindazoknak, akik reggel óta dolgoznak – mondta Tóth Tamás. A rendezvényen a Boglya Népzenei Együttes és az Ungaresca Táncegyüttes szolgáltatta a jó hangulatot.

Ágh Péter országgyűlési képviselő tréfás mondatai nagy sikert arattak. Felidézte gyermekkora legjelentősebb csepregi disznóölési emlékeit. A bükiek nagy örömmel kóstolták meg az elkészült portékákat, jelképes áron tudtak kóstolójegyet vásárolni.

– Harmadik éve látogatok el a rendezvényre, szeretem a jó zenéket és a finom ételeket – mondta el Horváth Tibor. A környező településekről is érkeztek vendégek, ottjártunkkor találkoztunk a simasági polgármesterrel, és dr. Gadányi Károllyal, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ nyugalmazott elnökével is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!