Bük

2015.01.11. 19:29

Vezetőséget váltottak a Büki Testedzők Köre élén

Bük – Új vezetőséget választott az elmúlt év végén az 1920-ban alakult Büki Testedzők Köre. Az elnök Galamb Orsolya lett, és történtek változások az egyes szakosztályok élén is.

Tersztyánszky Krisztina

Az új elnökasszony így számolt be a választási folyamatról: – A választást ezúttal is megelőzte egy jelölőbizottsági munka, mely során a bizottság tagjai jelölteket állítanak az adott feladatkör betöltésére. A bizottsági tagok a tagságot megkeresve kérték az ajánlásokat. Ezek után a közgyűlés nyílt szavazással döntött, hogy elfogadja-e a jelölteket.

Az egyesületi elnök – tudtuk meg – a feladatát társadalmi munkában látja el. Ő képviseli a BTK-t a külső szervek előtt, nevében tárgyalásokat folytat, és kötelezettségeket vállalhat. Hatáskörét részben közvetlenül, részben az alelnökök, szakosztályvezetők, tisztségviselők útján gyakorolja.

Mészáros Ferenc és Fodor Ronald, a Büki NB I-es asztalitenisz-csapat tagjai. A szakosztály szép sikereket ért el az elmúlt évben. Fotó: Szendi Péter

Galamb Orsolyát a pénzügyekről faggattuk: mit tehet, és mit tett már az új vezetőség a sporttevékenység finanszírozására?

– Az egyesület támogatása több részből tevődik össze. Az egyik jelentős támogatónk az Önkormányzat. Emellett a TAO összegéből a cégek támogatást nyújthatnak a látványsportágaknak, így a kézilabdának, a kosárlabdának és a labdarúgásnak. Ezekhez a TAO támogatásokhoz kellett az év végén még cégeket keresnünk, akikkel szerződést kötöttünk, és így a hiányzó összeg jó részét sikerült lefednünk. A harmadik rész a magánszemélyek illetve cégek által nyújtott támogatás. Az önkormányzati támogatás idén is pályáztatás útján történik, ennek beadása februárban esedékes. Az öt szakosztály költségvetést készít, ennek alapján elkészítjük az egyesület teljes költségvetését. Az összeget most még pontosan nem tudjuk megmondani. Az előző évi támogatást a szakosztályok működésére, a csapatok versenyeztetésére, a felszerelések pótlására fordítottuk.

A 2014-es évben a kézilabda szakosztály felnőtt NB2 észak-nyugati csoportjában ezüstérmes lett, az asztaliteniszezők az NB1 nyugati csoportjában 5. helyen végeztek. A gyengélkedő foci talpra állítása már megkezdődött: folyamatban van a felnőtt csapattagok igazolása. Bük új szakosztályvezetővel és új edzővel indul neki a tavaszi szezonnak.

Az új elnök hozzátette: fontos szerepet játszanak a tömegsportban.

– Szakosztályainkban sok sportoló van Bükről és a környező településekről. Szervezünk tornákat, amelyen meghívott csapatok is részt vesznek. Célunk a gyerekekkel megszerettetni a mozgást, kialakítani az egészséges életmód iránti vágyat. Az sport közösségépítő szerepe is fontos. Nem csak a sportolóknak okoz örömet, hanem a meccsekre kilátogató szurkolótábornak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!