Bük

2015.09.20. 16:28

Mert a házi az igazi - Csak tavaszig zárt be a háztáji termékek piaca

Bük - Sikeres rendezvénysorozatot zártak a bükiek, a termelői piacon helyiek és külföldiek egyaránt vásárolták a háztáji portékát.

Cseszkó Tamás

A házi az igazi – akár ez is lehetett volna a jelmondat a Büki Termelői piacon, ahol jobbnál jobb portékákkal érkeztek a környékbeli őstermelők. Volt itt minden, mi szem-szájnak ingere, a házikolbásztól kezdve a rétesen és kürtöskalácson keresztül a lila hagymás gomolyasajtig. A kavalkád június közepén nyitotta meg kapuit, hogy aztán péntekről péntekre mindenkinek lehetőséget biztosítsanak arra, hogy „egy falatnyi Bükfürdőt vásárolhasson magának bárki”. A program sikeresnek bizonyult, a fürdőváros vendégei éppúgy kaphatók voltak a háztáji termékekre, mint a helybéli lakosok. Az ünnepélyes záróceremóniát pénteken rendezték, a programon közreműködött a Keltike és a Napvirág népdalcsoport, a Tavaszi Szél Citerazenekar, valamint a Répcementi Férfikórus. -Itt az ízek magukért beszélnek – mondta köszöntőjében Ágh Péter, Bük város országgyűlési képviselője, aki köszönetet mondott Tóth Tamásnak, a Büki Művelődési Központ és Könyvtár igazgatójának, Spilenberg Andreának, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnökének, valamint dr. Németh Sándor polgármesternek. Szavai szerint a város tartalmas nyarat tudhat maga mögött, mert miközben kiáll a múlt értékei mellett, képes lett arra, hogy a jövőbe tekintsen. Hozzátette, Bük élhető és befogadó város, melyet a legutóbbi siker is bizonyít, a település ugyanis a Magyar Dal Napjának fővárosa lett.

- A jövőben is azon fogunk dolgozni, hogy Bük, mint gyógyhely tovább tudjon fejlődni – hangzott el. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke szerint a termelői piac bizonyította, hogy szükség van rá, népszerű lett a vendégek és a helyi lakosok körében. - Remélem, hogy a közel harminc árus, szintén elégedett lesz. Ha elégedett a vevő, és elégedett az eladó, remény van a folytatásra – fogalmazott az elnök.

- Kívánom, hogy a következő évben még hosszabb ideig, sikeresen tudjon működni a termelői piac -zárta gondolatait a megyei önkormányzat első embere. Dr. Németh Sándor, Bük város polgármestere arról beszélt, hogy pár hónappal ezelőtt még kíváncsiak voltak arra, milyen fogadtatása lesz az ötletüknek, de a piac bevállt, rengeteg volt az érdeklődő. A jövőben még jobb feltételekkel, hosszabb ideig szeretnék azt működtetni. Spilenberg Andrea, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke örömmel nyugtázta, hogy egy jól sikerült rendezvénysorozatot zárnak most le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!