Bük

2017.03.12. 20:18

Élhető, rendezett város Bük

Bük - Dr. Németh Sándor polgármester számolt be Bük, Bükfürdő környezeti állapotáról. Kiderült: ilyen szempontból biztosan nincs okuk panaszra az ott élőknek.

Vadas Krisztina

A polgármester először a vizekről beszélt. Beszámolt arról, hogy a Répce vízminősége megfelelő, továbbra is a Natura 2000 program védelme alatt áll. A horgásztó vizében szintén nem találtak kifogást: a Környezetvédelmi Felügyelőség évente kétszer vesz mintát és elemzi azt - ez is garantálja a jó minőséget.

Kilenc mélyfúrású kút biztosítja az ivóvizet, amely szintén jónak mondható - minden vizsgált érték az előírt határokon belül van. Dr. Németh Sándor elmondta: számottevő légszennyezést jelentő forrás nincs a városban.

A zajterhelést elsődlegesen az átmenő forgalom okozza, de ennek mértéke sem közelíti meg a veszélyeztető értéket. Magasabb terhelés időszakosan, főleg nyáron tapasztalható, amikor a nagyobb rendezvények zajlanak. A zajhatás csökkentésére, lakossági indítványra a képviselő-testület módosította a közösségi együttélés-ről szóló rendeletét.

Ez alapján a fűnyíró, sövényvágó, fúró, fűrész stb. hétköznapokon és szombaton 7 és 19 óra között használható, vasár- és ünnepnapokon pedig egyáltalán nem.

- Ezzel még a lakosságnak is meg kell barátkozni, de szeretnénk, ha mindenki betartaná - hangsúlyozta a polgár-mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!