Bulivan

2010.08.04. 10:31

Újjáalakult a Crazy Town

Öt évnyi szünet után visszatér a popzenei színtérre a Butterfly című dalával 2001-ben a Billboard kislemez-listáját is vezető Crazy Town. A Los Angeles-i zenekar augusztus 7-én lép színpadra Kaliforniában.

Gyuricza Ferenc

A rap-metal stílusában dolgozó Crazy Town a 2000-es évek elejének egyik legnépszerűbb zenekara volt, sikerük egyértelműen az említett Butterfly című dalnak köszönhető. Bár a legtöbben e szerzemény kapcsán ismerték meg az együttest, ám már azt megelőzően is voltak próbálkozásaik, melyek kevésbé jöttek be. A Crazy Town 1999-ben megjelent The Gift Of Game című albumából két év alatt mindössze százezer példány fogyott, majd az eladások a Butterfly sikere után megugrottak, s az egyre növekvő rajongótábor tagjai további másfél millió példányt vettek meg a CD-ből. A zenekar 2001-ben részt vett a legjelentősebb amerikai utazó fesztiválsorozaton, az Ozzfest-en, majd 2002-ben Dark Horse címmel egy újabb nagylemezt jelentettek meg. Utóbbi azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a Crazy Town megszűnt létezni.

 

 

 Az újjáalakulás és újabb album készítésének híre két éve folyamatosan napirenden van, ám a D.J. AM művésznév mögé rejtőző Adam Goldstein tavalyi halála miatt erre akkor nem kerülhetett sor. A hangmintákért felelős tag kábítószer túladagolása miatt vesztette életét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!