Bulivan

2012.05.26. 12:10

Karmatronic produkciója nyitja a labdarúgó EB-t

A 2012-es labdarúgó Európa Bajnokság nyitórendezvényén hangzik el a Karmatronic és az Amerikában élő zongoraművész, György Ádám közös produkciója. A dalt külön erre az alkalomra komponálták.

Zalai Hírlap

A labdarúgó EB megnyitójára június 8-án kerül sor Lengyelország fővárosában, Varsóban. Az ünnepi ceremóniát a televíziós közvetítések révén várhatóan mintegy 300 millióan kísérik figyelemmel világszerte, ezáltal az év egyik legfontosabb rendezvényének ígérkezik. Ezen az ünnepi eseményen hangzik el először a Karmatronic, valamint az Egyesült Államokban élő zongoraművész, György Ádám közös produkciója, amit nyolcszáz táncos közreműködésével mutatnak be.

A különleges formáció tagjai különböző zenei műfajban értek el világraszóló sikereket. Az Amerikai Egyesült Államokban élő György Ádám zongoraművész a klasszikus zenei koncertjei rendszerint telt ház előtt zajlanak a világ számos pontján, míg a Karmatronic név mögött megbúvó lemezlovas-producer, az olasz származású, de Magyarországon élő Achilles F. Sparta világsztárok felkérésére készít hivatalos remix-eket. Dolgozott többek között Beyoncé, Shakira, Britney Spears, valamint a Pussycat Dolls számára is, az általa készített remix-ek rendszerint dobogós helyen szerepeltek a Billboard slágerlistáján.

- Európa legfontosabb sporteseményének megnyitóján a klasszikus zenét ötvözzük a modern elektronikus zenével - mondta Karmatronic. - Ez a szokatlan hármas fúzió egyszerre jut el mindenkihez, hiszen sem a zene, sem a sport nem ismer korlátokat. A futball a zene után a második helyen áll az életemben. Aktív tagja vagyok a Magyar D.J. Válogatott labdarúgócsapatának, így jótékonysági mérkőzéseken rendszeresen pályára is lépek. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy együtt zenélhetek György Ádámmal, és közösen léphetünk fel ezen a fantasztikus megnyitón.

György Ádám szintén aktív futballista, egy New York-i csapatban játszik. Varsóban először Chopin egyik művét adja elő, majd a közös dal következik, amelyek zenéje szintén Chopin-motívumokra épül.

- Valami olyat szerettünk volna alkotni, amellyel a Chopin által képviselt klasszikus zenei hagyományokat be tudjuk vinni a sportesemények világába - tette hozzá. - Klasszikus zenész vagyok, ezért Chopin művét változatlanul játszom ebben az igencsak szokatlan miliőben. Szerencsére az alkotócsapat is hisz az elképzeléseimben. A küldetés nemcsak arról szól, hogy két teljesen eltérő világot kapcsolunk össze, hanem a klasszikus zenét is népszerűsítjük ebben a különleges környezetben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!