Bulivan

2012.10.09. 18:02

Világpremierrel tér vissza a Kosheen

Október 11-én a budapesti Zöld Pardonban lép fel a brit Kosheen. Az elektronikus zenei színtér egyik meghatározó formációja világpremierrel tér vissza Magyarországra, hiszen az együttes a koncerten a legnagyobb slágerei mellett most első alkalommal mutatja be élőben az Independence című új albuma dalait.

Gyuricza Ferenc

A budapesti koncert a Kosheen aktuális európai turnéja első állomását jelenti, az együttes többek között Londonban, Bécsben, Zürichben, Amszterdamban és Berlinben lép még színpadra. A trió negyedik stúdióalbuma - amelyre öt évet kellett várniuk a rajongóknak - október elsején jelent meg. A hosszú kihagyás nem teljesen önkéntesen következett be, a Markee Substance és Darren Decoder, valamint a csodás hangú énekesnő, Sian Evans alkotta együttes szakítani akart korábbi kiadójával, ám mindez hosszas tárgyalások után sikerült csak. A 15 dalt tartalmazó nagylemez címe - amely magyarul függetlenséget jelent - nemcsak ezt jelzi, hanem arra is utal, hogy a trió jóval szabadabban kísérletezhetett, mint korábban. Zenéjük kissé más irányt mutat, ezúttal bátrabban alkalmazták a dub, a drum & bass és a dowtempo elemeket is, ugyanakkor az eredeti és összetéveszthetetlen Kosheen-hangzás minden dalban tetten érhető.

- A budapesti koncertre világpremierekkel készülünk - mondta Markee Substance, a Kosheen egyik alapító tagja. - A Zöld Pardonban több dalt is bemutatunk az új lemezünkről, amelyeket színpadon még sohasem adtunk elő. Emellett természetesen játszani fogjuk a legismertebb slágereinket, például a Hide U, a Hungry és a Catch című szerzeményeket is. Nagyon szeretjük a magyar fesztiválokat, a lelkes közönséget, a tömeget és a fantasztikus hangulatot. Az elmúlt évek alatt az egészségedre szót tanultam meg magyarul, és kóstoltam már szilvapálinkát is.

A kilencvenes évek végén világhírűvé vált brit Kosheen többször megfordult már hazánkban. Felléptek a Sziget Fesztiválon, idén pedig a Szegedi Ifjúsági Napok egyik sztárvendége volt az együttes. A Zöld Pardon sem ismeretlen számukra, hiszen 2010-ben az év egyik legjobb hangulatú koncertje fűződött a nevükhöz.

Címkék#Kosheen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!