Bulivan

2013.07.08. 10:34

Nagy sikert arattak a fiatal, feltörekvő zenekarok

Szombathely - A Cafe Frei színpadán kapott lehetőséget július 4-én a Junes Diary és a Re-Akció, hogy megmutassák magukat.

Vas Népe

Újszerű és felüdítő egy kávéháztól ez a fiatalokat megmozgató kezdeményezés, hogy zenekaroknak biztosít megjelenési lehetőséget, így nem meglepő az érdeklődés, ami az estét kísérte. A Junes Diary kezdett, akiknek ez volt az első fellépésük. Helyhiány miatt az ének és a gitár a színpad elé szorult, de ez a közönségtől nem túl éles elhatárolódás illett is dzsesszes, bluesos, nagyobb mozgásteret nem igénylő zenéjükhöz. A kissé bátortalan indításon hamar túljutottak, a harmadik számra megtelt a kávézó. Feldolgozás zenekarként mutatkoztak be, előadásukban felcsendült Gotye, Amy Winehouse és a közönséget megosztó ByeAlex dala is. A közel egyórás produkció után megfogyatkozott a nézőszám, de amint Nagyapáti Eszter, a Re-Akció frontembere belekezdett Péterfy Bori dalába, újra feltöltődtek a szabad helyek. Ők egy gyakorlottabb zenekar, magabiztosan léptek színpadra. Elöl Eszter végig ritmusra mozgott, megjelenésével és gitáros fülbevalójával egy megnyerő énekesnőt láthattunk. Akadt egy kis technikai malőrjük ugyan, de azt is ügyesen kezelték, gitárjátékkal töltve ki az időt. Egyből szemetszúrt, hogy a zenekarban nem megszokott módon van még egy lány, aki a dobok mögött ült. Koncertjük jó hangulatban telt, ki-kikacsintgattak ismerőseiknek, élvezték, hogy játszhatnak. Zenéjükben több stíluságat is ötvöznek (funky, rock, bossa nova), amely szintén illett az ülőkoncert hangulatához.

Saját dalokkal is készültek, melyek közül hallható volt a Zene és a Káosz is.

Az este végére kicsit megfogyatkozott a közönség, ami betudható a hétköznap esti időpontnak. Az ott maradtaknak láthatóan tetszettek a fellépők, emellett ez egy jó lehetőség volt a zenész fiatalok számára, hogy ismerkedjenek a közönséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!