Bulivan

2011.06.28. 12:56

VOLT 2011: kilencvenezernél is több látogatóra számítanak

Összesen mintegy félezren vigyáznak a "nulladik" nappal kedden induló, hivatalosan szerdán kezdődő VOLT Fesztivál területén és környékén a biztonságra. A tavalyi 84-85 ezer után 90 ezernél is több látogatóra számítanak a VOLT Fesztivál szervezői - hangzott el a keddi sajtóbejáráson.

MTI

Rendőrök elsősorban a rendezvénynek helyet adó Lővér Kemping körül lesznek, bent legfeljebb civil ruhások tevékenykednek - közölte Fülöp Zoltán, a két főszervező egyike, hozzátéve, a terület belső védelméről egy biztonsági cég négy-ötszáz munkatársa gondoskodik.

Hatos István alezredes, soproni városi kapitányhelyettes tájékoztatása szerint a feladatuk elsősorban a balesetek megelőzése, a helyszín megközelíthetőségének biztosítása, a parkolók védelme, valamint azok kiszűrése, akik esetleg ittasan ülnének a volán mögé. Ehhez a készenléti rendőrségtől kapnak erősítést, de hogy összesen hány rendőr teljesít szolgálatot majd a VOLT-on, azt nem kívánta közölni. A szervezők keddi közlése szerint összesen valamivel több mint kilencvenezer látogatót várnak a hétvégéig tartó rendezvényre.


Kilencvenezernél több látogatóra számítanak

A péntek és a szombat este "teltház-gyanús" - közölték a szervezők. Mint elmondták, utoljára a 2007-es Prodigy-koncerten kellett kitenni a "megtelt" táblát. Hogy hány jegy kelt el, azt egyelőre nem tudni, mivel a legnagyobb roham a rendezvény előtti napokban szokott lenni. A külföldről, elsősorban Ausztriából és Szlovákiából érkező vendégek arányát 5-10 százalék közé jósolta Fülöp Zoltán, a VOLT egyik főszervezője, hozzátéve, hogy pontos adatot azért nem tudnak mondani, mert az osztrák vendégek zöme a határ közeléből érkezik, így már korábban átruccant jegyet venni.

Az már biztos, hogy a bérletesek száma mintegy 30 százalékkal emelkedett, ezért másfélszeresére bővítették a sátorozóknak elkülönített részt. Sokan Sopronban kerestek maguknak szállást, de a város gyakorlatilag megtelt, így a későn intézkedők nagy valószínűséggel már jórészt csak ausztriai panziók, szállók közül válogathatnak.

A 15 hektárnyi területen zajló fesztivál szervezői bizakodóak az időjárással kapcsolatban; itt mindig inkább a kismartoni, mint a magyarországi előrejelzés volt a pontosabb, az pedig jó időt jósol. Ezzel együtt megerősítették a biztonsági előkészületeket: külön konténert alakítottak ki, ahol a katasztrófavédelem és a biztonsági szolgálat vezetői éjjel-nappal egyeztethetnek, a helyszínt bekamerázták, és felszerelték olyan hangszórókkal, amelyen keresztül vészhelyzet - például heves vihar közelsége - esetén figyelmeztethetik a közönséget.

Nem sokkal dél után már néhányszázan piknikeltek a főbejárat előtt, lehetőség szerint árnyékos helyet keresve. A Sopron belvárosa felől érkező úton számos kis csoport vagy magányosan érkező fesztiválozó baktatott a tévétorony tőszomszédságában lévő Lővér kempinghez, a VOLT színhelyére, ahol 18 órakor van a kapunyitás.

Kedden többek között a Budapest Bár és a Magna Cum Laude lép színpadra, de a Kispál és a Borz búcsúkoncertjéről készült filmet is levetítik. A VOLT egyben a magyar EU-elnökség hivatalos záróbulija, ebből az alkalomból szerdán este Schmitt Pál köztársasági elnök is ellátogat a fesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!