Bulvár

2009.06.18. 07:41

Kocka alakú dinnyét szüreteltek Japánban - fotóval

Dzencudzsi/Medgyesegyháza - Csaknem harmincezer forintot is megadnak Tokióban a kocka alakú görögdinnye darabjáért. Itthon egyelőre be kell érnünk a gömbölyű dinnyével, Dél-Békésben máris - két héttel a szokottnál korábban - megkezdődött a betakarítás.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum AndrásKocka alakú görögdinnyék minőségét ellenőrzik egy mezőgazdasági szövetkezet dolgozói a nyugat-japáni Dzencudzsiban 2009. június 18-án. A különleges alakú dinnyéket Tokió és Oszaka nagy üzleteibe szállítják, és 13-14 ezer jenes (27,2-29,3 ezer forintos) árusítják Fotó: MTI/AP/Kyodo NewsMakai Sándor, aki 15 hektáron termel dinnyét, rendezgeti a leszüretelt termést. Megkezdődött a dinnyeszüret Békés megyében, ahol az országban, mintegy hétezer hektáron termelt zöldség mennyiségének több mint a felét termelik. A gazdák idén jó, közepes termésre számítanak, azonban az értékesítést megnehezítheti, hogy a szokottnál két héttel korábban ért be, ez az Afrika déli részéről származó növény, ezzel a görög és spanyol dinnyével egyszerre kerül majd az árusítókhoz
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!