Bulvár

2009.07.14. 20:25

Még mindig Michael Jackson: emlékkoncertet terveznek Londonban

London - Emlékkoncert megtartását tervezi augusztus végén a brit fővárosban a Michael Jackson londoni koncertjeit szervező AEG Live cég.

MTI

Randy Phillips, az AEG vezérigazgatója kedden elmondta, fontolgatják, hogy augusztus 29-én, Michael Jackson 51. születésnapján koncertet rendeznek Londonban a popsztár testvéreinek részvételével.
   
"Néhány kemény döntést kell meghoznunk még ezen e héten, különben túlságosan késő lenne akárcsak tervezgetni bármit is augusztus 29-re. Az első számú dolog, amiről jelenleg tárgyalok, a This is It produkció bemutatása, reményeim szerint a Jackson-fivérekkel és esetleg Janettel és más művészekkel" - közölte Phillips a BBC rádió zenei csatornájának adott nyilatkozatában.
   
"Azon gondolkozunk, hogy egyetlen nagy megemlékezést tartsunk, amelyet szerte a világon sugároznának. A televíziós közvetítésre szavaztunk, vagy kábel, vagy műholdas, vagy hagyományos közvetítésre" - tette hozzá. 
    
Jackson, aki június 25-én halt meg, hétfőtől kezdődően adott volna 50 koncertet az AEG tulajdonában lévő londoni O2 arénában szintén This is It elnevezéssel.
    
Michael Jackson apja szerint fia nem volt kész az 50 londoni koncert megtartására. Az ABC amerikai televíziónak adott interjújában Joe Jackson hétfőn közölte, a fia azt mondta neki, hogy 10 koncert megtartásába egyezett bele, de a koncertszervező többet, 50-et kötött le.
    
"Nagyon aggódtam az egészségéért, mert a showműsorokat elnézve, egyetlen művész sem képes ennyi műsort végigcsinálni szorosan egymás után. Tudtam, hogy Michael sem tudja megcsinálni ezeket valamiféle pihenés nélkül közöttük" - hangoztatta. 
    
Randy Phillips egy hétfői nyilatkozatában elismerte, hogy eredetileg kevesebb koncertet terveztek, de azt mondta, Jackson belegyezett, hogy több legyen. "Az eredeti megállapodásunk Michael Jacksonnal 31 koncertre szólt" - mondta Phillips.
    
Amikor az érdeklődés a meghirdetett 10 koncertre elsöprő volt, az AEG Jackson akkori tanácsadójához, Tohme Tohme-hoz fordult, és megkérdezte, hogy többre is készen áll-e az énekes - mondta Phillips. Az első koncertet július 13-ra tervezték, a többit pedig 2010 februárjáig tartották volna meg. 
    
Tohme közölte az AEG Live-val, hogy Jackson kész fellépni 50 koncerten. Az énekest magát állítólag az motiválta, hogy rekordot állítson fel a koncertek számával - hangoztatta Phillips.
    
A Los Angeles-i halottkémi hivatal szerint a héten meglehetnek a toxikológiai vizsgálatok eredményei, így fény derülhet arra, hogy pontosan mi okozta Michael Jackson hirtelen bekövetkezett halálát. Ed Winter helyettes vezető halottkém arról számolt be, hogy már megvannak azok a teszteredmények, amelyek arról adnak képet, hogy milyen anyagok voltak Jackson szervezetében halálakor. A még hiányzó eredmények a hét vége felé, de legkésőbb a jövő hét elejére várhatók.  
   
Winter szerint hivatala akkor fog részleteket közölni, ha már az összes vizsgálati eredmény rendelkezésükre áll. A hatóságok vizsgálják azokat az állításokat, amelyek szerint az énekes nagymennyiségű, receptre kapható gyógyszert fogyasztott. A popsztár otthonában talált gyógyszerek között volt az előírások szerint csak kórházakban használható Diprivan nevű nyugtató hatású szer is.
   
A június 25-én elhunyt Jackson körül továbbra sem csendesednek a hullámok, vagyona felett édesanyja is ellenőrzési jogot akar. A bíróság azonban elutasította Katherine Jackson ügyvédjeinek legújabb próbálkozását, és írásban adott felhatalmazást a Michael Jackson által kijelölt két kezelő részére, hogy rendezzék a szupersztár vagyona körüli kérdéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!