Bulvár

2010.08.02. 13:35

Portugáliából indul világkörüli útra a tizennégy éves vitorlázó

A régóta várt bírósági engedély után egy héttel világkörüli útra indul a tizennégy éves Laura Dekker, hogy ő lehessen a Földet egyedül körbehajózó legfiatalabb vitorlázó.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A fiatal holland lány szerda reggel indul útnak édesapjával a Den Osse nevű holland kikötőből Portugáliába, onnan pedig majd egyedül folytatja az utat Guppy nevű hajójának fedélzetén. Arról, hogy Portugáliából mikor indul tovább, Laura Dekker egyelőre nem közölt információkat blogján. Egy éven át küzdött a lány azért, hogy engedélyezzék rekordkísérletét - a gyermekvédelmi hatóságok szerint ugyanis túl fiatal még egy ilyen vállalkozáshoz.

A lány egy hajó fedélzetén látta meg a napvilágot Új-Zéland partjainál. Kétszer volt már hajójával nagyobb úton, ám ennyi ideig még nem volt magára hagyva a tengeren. Természetesen édesapjától örökölte a hajózás iránti szenvedélyét, aki lelkesen támogatja és tanítgatja is lányát, Laurának ugyanis egyre nagyobb az "étvágya", s már alig várja az életre szóló kalandot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!