Bulvár

2011.09.22. 06:46

Pofozkodott a cseh pénzügyminiszter

Miroslav Kalousek cseh pénzügyminiszter szerdán felpofozott egy fiatalembert, mert az ifjú durván sértegette és bírálta őt. Az eset a prágai parlament épületének közelében történt.

MTI

A koalíciós képviselői körökből kiszivárogtatott értesülést később Kalousek (egyben a TOP 09 párt alelnöke) megerősítette.

A körülbelül 20 éves fiatal férfi azt kiabálta a parlamentbe igyekvő miniszternek, hogy "tolvaj, csaló", s hogy "lógni fog". A rendőrség azt közölte, hogy nincs tudomása az incidensről.

Kalousek visszautasította azt az állítást, hogy verekedett volna. "Határozottan állítom, nem verekedtem. Csak lekentem néhány pofont egy faragatlan egyénnek, remélem, a dolog hasznos volt" - mondta a miniszter újságíróknak.

A kormány ülése utáni sajtóértekezleten Kalousek azt mondta, hogy "egy szemtelen fickó kapott négy pofont". A miniszter kifejtette: reméli, hogy mindez elősegíti a fiatalember szellemi fejlődését és modorának finomodását.

"A kormány megállapította, hogy a miniszter úr ...határozottan nem pályázik az év pedagógusa címre" - kommentálta az incidenst a média előtt Petr Necas miniszterelnök, a koalíciós Polgári Demokratikus Párt (ODS) elnöke.

"A rendőrségnek semmiféle információja sincs az ügyről" - közölte Andrea Zoulová, a prágai rendőrség szóvivője.

Alig néhány hete Michal Babák, a koalíciós Közügyek párt parlamenti képviselője verekedett össze egy prágai éjjeli mulatóban. A fiatal képviselő a verekedésben elveszítette metszőfogait, s fényképe a lapok első oldalaira került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!