Bulvár

2011.12.07. 10:45

160 éves divat szerint öltözik egy 49 éves brit nő

Charlotte Brontë-ként öltözködik és amennyire csak lehet úgy is él egy 49 éves, kétgyermekes családanya Nagy-Britanniában.

MTI


Lyn-Marie Cunliffe a romantikus regények szerelmese és a Brontë nővérek nagy rajongója. Bár inkább Emily Brontë-hoz tartja magát hasonlónak, mégis Charlotte-ként öltözködik kora okán. (A másik két Brontë lány fiatalon halt meg, bár Charlotte is csak 38 évet élt.)

Cunliffe Haworth - Brontë-ék városának - közelében él Keighley-ben. Gyakran jár Haworth-be, és kezdetben - három évvel ezelőtt - turisták kedvéért öltött magára viktoriánus korabeli ruhát, hogy eligazítsa őket a Brontë-ház irányába. Az utcán kellő feltűnést keltett, és az idegenek jó okkal tételezték fel, hogy ha valaki, hát ez az asszony tudja, hogy hol laktak Brontë-ék.
   
 

A feltűnés azóta sem marad el, bár a helyiek már megszokták a "kosztümös" asszonyt, és kifejezetten örülnek, ha felbukkan az utcakép "üde színfoltja". Egy alkalommal farmerben tért be egy boltba, mire a kiszolgáló lány megkérte, menjen haza és öltözzön fel "rendesen".
   
Cunliffe másfél évszázaddal ezelőtti viseletben jár nagybevásárolni szupermarketbe, gyerekei és saját éhségét csillapítani hamburgeres gyorsétterembe. Annyira szereti maga varrta ruháit, hogy legszívesebben le se venné őket. Több mint félszáz viktoriánus kori ruhája van. Családja sem ellenzi a viseletet, gyerekei mókásnak tartják, férjének sincs semmi kifogása a földet seprő ruhák ellen, bár ő nem öltözik 160 évvel ezelőtti divat szerint.
   
"Ha sétálni viszem a kutyánkat a láp felé, mindig az Üvöltő szelek jut az eszembe" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!