Bulvár

2011.12.19. 10:51

Sherlock Holmes, a mókusok és Cruise sem csalogatta a nézőket a mozikba

Sherlock Holmes, a mókusok és Tom Cruise újabb lehetetlen küldetése sem tornászta fel az ünnepek előtt az észak-amerikai mozik nézőszámát, elemzők szerint 16 éve nem zártak ilyen rossz évet a filmszínházak.

MTI

A hétvégi kasszasikerlista élére a Sherlock Holmes: Árnyjáték című film került 40 millió dolláros (9,4 milliárd forintos) jegyeladással. Pedig a híres nyomozó történeteiből Robert Downey jr. főszereplésével forgatott első kaland két évvel ezelőtti premier hétvégéjén 62,3 millió dollárért fogytak a jegyek.


A Sherlock Holmes: Árnyjáték című film előzetese




A karácsony előtti napok rendszerint a filmszínházak legforgalmasabb időszakai közé tartoznak az Egyesült Államokban és Kanadában, ám idén úgy tűnik, nem e forgatókönyv szerint zajlanak a dolgok.
   
Az Alvin és a mókusok 3. nézői 23,5 millió dollárt (5,5 milliárd forintot) hagytak a hét végén a jegypénztáraknál, a Mission: Impossible - Fantom protokoll című új Tom Crusie-akciófilm közönsége pedig 13 millió dollárért (3 milliárd forintért) váltott jegyet. Utóbbi produkció 36 külföldi piacon is mozikba került, és nemzetközi bevétele 68,2 millió dollár (16 milliárd forint) volt.


Az Alvin és a mókusok 3. című játékfilm bemutatója





Az amerikai toplista első öt legnézettebb filmje közé negyedikként a Szilveszter éjjel, ötödikként a The Sitter című vígjáték került be.
   
Paul Dergarabedian boxoffice-elemző összesítése szerint Észak-Amerikában a 2011-es jegyeladások 1,3 milliárd dollár alatt maradnak. Ez azt jelenti, hogy 16 éve nem szembesült ilyen rossz évvel az ágazat: 1995-ben 1,26 milliárd dolláros kasszával zártak. Az észak-amerikai mozik látogatottsága 2002-ben ért a csúcsra 1,6 milliárdos nézőszámmal, azóta folyamatosan csökken ez az adat.


A Mission Impossible 4. részének trailere




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!