Bulvár

2012.03.22. 18:15

Komornyik-gyakornokot keres a brit uralkodó

Komornyik-gyakornokot keres a brit királyi ház.

MTI

Az udvar saját honlapján meghirdetett állásra EU-állampolgárok jelentkezhetnek, de az angol nyelv tökéletes ismerete követelmény.

A kezdő fizetés évi 15 ezer font (5,3 millió forint), ami a brit bér- és főleg árviszonyokat ismerve vajmi kevés - az alkalmazotti átlagkereset Nagy-Britanniában meghaladja a 26 ezer fontot -, ám a sikeres jelentkező teljes ellátásban és ingyenes elszállásolásban is részesül, emellett az udvarnál betöltött munkaviszony hagyományosan igen jó referenciának számít a szakmai önéletrajzban.

A csütörtöki Daily Mail szerint azok a komornyikok, akik hosszabb időt eltöltenek II. Erzsébet királynő és családja szolgálatában, később a magánszektorban akár évi 100 fontot fizető állásokhoz is könnyen hozzájuthatnak.

Az álláshirdetés szerint a sikeres komornyikjelölt munkaköri kötelezettségei közé tartozik a királyi család étkezőasztalainak megterítése, az ételek felszolgálása, majd az edények összegyűjtése. Emellett fogadásokon és egyéb rendezvényeken üdvözölnie kell a vendégeket, és italokat is fel kell nekik szolgálnia, mindezt "udvarias, kedves stílusban".

A majdani komornyik abban a megtiszteltetésben részesül, hogy e feladatokat a négy legfőbb királyi rezidencián, a Buckingham-palotában, Balmoralban, Sandringhamben és Windsorban láthatja el, heti 45 órás munkaidőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!