Bulvár

2012.04.16. 15:57

Börtönbe kerülhet Pippa Middleton

Elvileg akár börtönbe is kerülhet Vilmos hercegnek, a brit trón várományosának sógornője, akinek egyik barátja pisztollyal vett célba egy fotóst.

MTI

A 27 éves Pippa Middleton, Katalin cambridge-i hercegnőnek - Vilmos feleségének - húga ezekben a napokban éppen Párizsban múlatja az időt népes baráti társasággal. A brit bulvársajtó fotókkal gazdagon illusztrált beszámolókban tudósít Pippa és aranyifjú barátai gondtalan mulatozásairól, ám az a fotósorozat, amelyet a The Sun közölt hétfői számában, komoly csorbát ejthet a majdani brit uralkodó sógornőjének eddig makulátlan népszerűségén.

A három nagyméretű fotón az látszik, hogy Pippa Middleton és barátai egy nyitott Audiban autóznak a párizsi forgalomban, ám a kocsi vezetője egyszer csak pisztolyt ránt, és azt egyenesen rászegezi az Audi mögül fényképező fotósra. Az utolsó képen pontosan belelátni a pisztoly csövébe, miközben Pippa a fegyverrel hadonászó sofőr mellől mosolyogva tekint hátra.

A The Sun bennfentes forrása a brit lapnak elmondta: biztos, hogy a párizsi bűnügyi hatóságok vizsgálatot indítanak, és ha bizonyítást nyer Pippa Middleton részessége az ügyben, akkor ellene is eljárás indulhat.

A forrás szerint ha a fegyver igazi volt, akkor az Audi vezetője hét évig terjedő börtönnel sújtható, és ugyanilyen büntetést róhatnak ki az "ügyben érintett összes személyre". "Nyilvánvaló, hogy ha valaki ül egy autóban, és tudatában van annak, hogy valaki más a kocsiban fegyvert használ mások elriasztására, akkor ő is őrizetbe vételre számíthat" - idézte forrását a hétfői The Sun.

A lapnak nyilatkozó bennfentes szerint a francia törvények két évig terjedő szabadságvesztést tesznek lehetővé akkor is, ha pisztolyutánzatról volt szó.

Vilmos herceg - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki édesapja után majdan az Egyesült Királyság uralkodója lesz - tavaly áprilisban esküdött örök hűséget polgári származású kedvesének, Kate Middletonnak.

Pippa - teljes nevén Philippa Middleton, aki nővére tanúja volt a világraszóló és világszerte kétmilliárd tévénéző által figyelemmel kísért londoni menyegzőn - azóta saját jogán is a globális celebsajtó egyik legünnepeltebb sztárja lett. Tökéletes alakja - amelyet az esküvőre készített, szakértők által diszkréten pikánsnak minősített ruhája keveset felfedve, ám annál többet sejtetve ki is emelt - folyamatos témája a bulvárlapoknak, amelyeknek a hercegi sógornő mindennapos címlapszereplője. A The Sun hétfői sztorija azonban az első olyan, amelyik meglehetősen kedvezőtlen színben tünteti őt fel.

A brit lap udvari főtudósítójának kommentárja szerint az incidens "bizonyosan sokkhatásként éri" a brit királyi családot, amelyet - ha az ügynek jogi következményei lesznek - Pippa akaratlanul is belekevert egy komoly konfliktusba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!