Bulvár

2013.07.31. 10:33

Felemás feledés

Felemás érzésekkel néztem végig a Feledés című új sci-fit. Egyrészt a látványvilága lenyűgöző volt, másrészt viszont a sztori, a romantikus szál eltúlzása miatt félresiklott. Mindezt összerakva azért a kétórás filmet egyszer mindenképp érdemes végignézni.

Bajdó Bettina

A film sztorija 2077-ben játszódik, miután az idegenek lerohanták a bolygónkat, és ugyan győztünk, de ezért szörnyű árat kellett fizetnünk: a Föld csaknem lakhatatlanná vált. Az emberiséget a Szaturnusz egyik holdjára, a Titánra evakuálták. Az anyabolygón Jack Harper (Tom Cruise) állomásozik, akinek feladata a drónok és egyéb gépek javítása, melyek a bolygó utolsó erőforrásait nyerik ki. Több ezer méter magasan járőrözik a lélegzetelállító égbolton, de az élete a feje tetejére áll, amikor megment egy gyönyörű idegent egy lezuhant űrhajóból. A nő (Olga Kurylenko) érkezése olyan események láncolatát indítja be, melyek során Jack kénytelen megkérdőjelezni mindent, amit tud, és az emberiség sorsa az ő kezébe kerül.

A filmben feltűnik Morgan Freeman is, először a rossz oldalon állva, melyről kiderül, hogy talán mégsem a rossz oldal.

A film látványvilága lenyűgöző, sokszor nézhetjük felülről a megtépázott vidéket, s láthatjuk a különböző nevezetességek alig felismerhető romjait is. A technika, az új épületek észbontóak, az egyik kedvencem az ég és föld között lebegő üvegfalú medence volt. A film sci-fi részét nagyon eltalálták. A szerelmet megtestesítő Olga Kurylenko nagyon jól formálja meg a szerepét, viszont a mindent túl élő, erős vonzalom, mely Cruise és közte kellene, hogy legyen, sajnos nem jelent meg a vásznon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!