Bulvár

2017.01.15. 20:38

Trendelő - Nekik lapos a Föld

Nehéz megmondani, hogy szélsőségesen szórakoztató vagy inkább ugyanilyen extrém módon ijesztő az a Facebook-csoport, amely a Lapos a Föld elnevezést kapta.

Mehlhoffer Tamás

Létrehozói nem árulnak zsákbamacskát: valóban azokat a magyarul beszélő embereket gyűjtik maguk köré, akik nem hiszik el a bolygónk alakjáról az iskolában tanított tudományos tényt, mármint azt, hogy a Föld gömbölyű. Ők ezt inkább idézőjelbe tennék, és sokkal valószerűbbnek látják azt, hogy az egész, gömbalakúságot forszírozó elképzelés egy hatalmas összeesküvés eredménye, amely azért született, hogy... Nos, itt (és persze még nagyjából 12 ezer helyen) kissé hiányos az elgondolás, mármint hogy nincs igazán logikus magyarázata annak, miért is tévesztené meg a teljes emberiséget valaki épp ezzel, és miért is lenne veszélyes tudás a Föld sík volta. Ők „gömbön pörgőknek” neveznek minket, átlagpolgárokat, akiket megtévesztett a gonosz ... (ide bármi jöhet kedvenc konteóink közül).

Persze legyinthetünk, röhöghetünk, de sajnos olyan világot élünk, hogy a hasonló agyatlanságok beszivároghatnak komoly intézményekbe is. Elég arra gondolni, hogy Trump elnök oltásokat vizsgáló kormányzati bizottságának elnöke az egyik leghangosabb oltásellenes, azok hatásosságát kétségbe vonó „szakember”. Már csak az hiányozna, hogy a gyerekeik életét és a társadalmat veszélybe sodró oltásszkeptikusok állami támogatást kapjanak. Akkor már tényleg jöhet a lapos Föld is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!