Bulvár

2010.07.08. 10:28

Collins és Behnam megzenésítette Michael Jackson temetési beszédét

Különleges vállalkozásra szánta el magát a nemzetközi elektronikus zenei szintéren is egyre ismertebbé váló Collins & Behnam duó. A magyar lemezlovas-producer páros legújabb dalához azt a beszédet is felhasználta, amelyet Shampton tiszteletes mondott Michael Jackson temetésén.

Gyuricza Ferenc

A King Of Pop című szerzeményt azóta már nemcsak idehaza, hanem az Amerikai Egyesült Államokban is bemutatták. A Collins & Behnam duó arra számított, hogy a tengerentúlon hamar befut a dal, s reményeik be is váltak, hiszen Miami-ban nemcsak az F-Power rádió tűzte műsorára, de egy lemezkiadó is lecsapott rá.

- A King Of Pop tisztelgés az egyik legnagyobb zenei ikon előtt - mondta Némethy Gábor, azaz Collins. Készítettünk egy másik dalt is In Mexico címmel, amihez egy Tarantino-filmből kivett mintát használtunk fel. A külföldi lemezlovasok általában sok pénzt kérnek azért, hogy mások dalait átdolgozzák, de ez a dal annyira megtetszett több nemzetközi hírű DJ-nek, hogy remix-készítési szándékkal megkerestek minket.

A Collins & Behnam páros tagjai hét évvel ezelőtt találtak egymásra, s azóta többször is sikerrel turnéztak Japánban, játszhattak a legendás londoni Turnmills-ben, valamint tucatnyi világhírű kiadónál láttak már napvilágot saját szerzeményeik.

- Magyarországon már igen sok mindent elértünk, idén nyáron is majdnem az összes fesztiválon fellépünk - folytatta Collins. - Hosszútávon szeretnénk külföldre is kijutni, amire most egész jók az esélyeink.

A lemezlovas ezzel nemcsak a King Of Pop fogadtatására utalt, hanem arra is, hogy a duó részt vett egy májusban indult példaképkereső kampányban, amelynek első három helyezettjét a 600 ezer forintos pénzjutalom mellett erkölcsi elismerés is övezi. A páros az első fordulót sikerrel vette, így a 47 jelölt közül ők is bekerültek a tíz döntős közé.

- Mi valamilyen szinten mindenkire példaképként tekintünk, aki valamit elért saját szakmájában, vagy művészeti ágában, de a Depeche Mode mindkettőnknek mindenkori nagy kedvence - vallott Collins azokról, akikre maguk is felnéznek. - A példaképek viszik előre a világot, ők ösztönzik arra az embereket, hogy a saját dolgaikat még jobban és kitartóan csinálják. Ha időnk engedi, akkor az összes nekünk elküldött demo zenét véleményezzük, és esetleges javaslatainkkal segítjük a fiatalok munkáját, hiszen amikor mi kezdtük, számunkra is hatalmas segítség volt minden építő kritika. Továbbá minden fiatalnak ösztönző lehet látni, hogy néhány év alatt, kitartó munkával és a szakma szeretetével szinte minden elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!