Bulvár

2009.10.22. 21:04

Korcsolyázó medve ölte meg a cirkuszigazgatót

Korcsolyázó medve ölt meg egy embert és sebesített meg életveszélyesen egy másikat csütörtökön Kirgizisztán fővárosában, Biskekben egy cirkuszban.

MTI

A tragédia a közép-ázsiai országban turnézó híres Orosz Állami Cirkusz Bears on Ice (Medvék a jégen) nevű produkciójának próbáján, a jégen történt. Az idomárja által pórázon vezetett, korcsolyát viselő medve egy ponton minden látható ok nélkül rátámadt a férfira, Dmitrij Potapov cirkuszigazgatóra, akinek gyakorlatilag letépte az egyik lábát. A férfi a gyors orvosi segítség ellenére a helyszínen életét vesztette.
   
Egész testén életveszélyes sérüléseket szenvedett a cirkusz egy alkalmazottja is, aki a megtámadott igazgató segítségére sietett: a 29 éves Dmitrij Popov válságos állapotban fekszik az egyik biskeki klinikán.
   
A megvadult 5 éves medvét a helyszínre érkező rendőrök habozás nélkül lelőtték.

Oroszország és a volt Szovjetunió más utódállamainak tágas, gyéren lakott területein gyakran előfordul, hogy medve támad emberre, de a cirkuszokban, ahol pedig sok idomított medvét alkalmaznak korcsolyázóként, sőt jéghokizóként, rendkívül ritka az ilyen baleset.
   
Kirgizisztánban egyébként nem először okozott halált orosz medve: 2002-ben egy mackó, amelyet Oroszország adott kölcsön a biskeki állatkertnek, halálosan megsebzett egy kisfiút, aki megpróbálta megsimogatni. A medve agresszivitását akkor szakemberek azzal magyarázták, hogy az állat súlyosan alultáplált volt, éhezett.

Egy archív felvétel a korcsolyázó medvékről:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!