Celldömölk

2014.09.24. 16:35

Megújult a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola

Celldömölk – Veres András megyés püspök és Konkoly István nyugalmazott megyés püspök is részt vett a felújított Szent Benedek Katolikus Általános Iskola avatásán. Veres András egyházfő püspöki misét celebrált, megáldotta az iskolát.

Tóth Csongor

– Az átadás azért is volt különleges, mert idén ünnepli huszadik születésnapját az intézmény. Az épületet napkollektorral szereltük fel, kicseréltük a nyílászárókat, megújult a központi fűtés, valamint a kazánrendszer, de a külső hőszigetelésre is jutott a támogatásból – mondta Czupor Attila.

– Az iskola történetét lehetne számokkal, statisztikai adatokkal összefoglalni, ám a fejlődést mindig az emberi történetek igazolják – húzta alá az intézményvezető, kiemelve, hogy ma kétszer annyi diák tanul az intézményben, mint az alapításkor. A beruházásnak köszönhetően várhatóan csökken az épület rezsiköltsége. Veres András, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke kiemelte: az egyház mindig nagy figyelmet fordít oktatási intézményeire, az a cél, hogy az evangélium szellemében nevelkedjenek a gyerekek.

Veres András megyés püspök.

– Arra kell törekednünk, bármit is tanulunk, hogy az igazságot megismerjük, és az igaz Istent megtaláljuk – hívta fel a figyelmet köszöntőjében a megyés püspök. Szólt a tanárokhoz is, mint mondta, az emberi bölcsességet mindig össze kell egyeztetni az isteni igazsággal, és olyan diákokat kell nevelniük, akik megőrzik a tudást, az emberi értékeket, és erkölcsös emberek válnak belőlük.

Az iskola igazgatója Czupor Attila.

– Fontos, hogy a diákok úgy találják meg Krisztust, hogy alkalmasak és készek legyenek a fölvilágosításra és segítésre – hangzott el. A rendezvényen beszédet mondott Fehér László, Celldömölk város polgármestere, Rozmán László, a Celldömölki Tankerület igazgatója, valamint felolvasták Ágh Péter országgyűlési képviselő levelét is. Az ünnepségen az iskola egykori és jelenlegi diákjai adtak műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!