Celldömölk

2014.11.28. 10:40

„A kampánynak vége, kezdődhet a munka”

Celldömölk érdekében szeretnénk tevékenykedni, keressük az együttműködés lehetőségét, mondja Bakó László, a celli képviselő-testület Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője, hozzátéve, hogy ehhez a másik oldal nyitottságára – adott esetben nagyvonalúságára – is szükség van.

Ölbei Lívia

Az már az első két testületi ülésen világosan kiderült, hogy az új ciklusban a jobboldali frakció markánsabban működik majd, mint azt korábban megszokhattuk. Ennek oka mindenekelőtt abban keresendő, hogy ezúttal nem csak a kompenzációs listáról, töredékszavazatok révén jutottak be Fidesz-KDNP-jelöltek a testületbe: ketten, Hetényi Endre és Bakó László egyéni képviselőként szereztek mandátumot. Az új felállásban tehát 4 tagú Fidesz-KDNP-frakció ül a városháza nagytermében az egyik oldalon (a kompenzációs listáról szintén két képviselője van a Fidesz-KDNP-nek, Szűcs Dávid és Nagy László személyében), a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület 7 képviselője pedig a másikon.

A Fidesz-KDNP-frakció a celli testületben: Bakó László, Hetényi Endre, Szűcs Dávid, Nagy László. Fotó: Gyuricza Imre

Bakó László, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője megerősíti, hogy valóban markánsabb politizálásra készül a Fidesz-KDNP az új ciklusban, mint azt az elmúlt négy évben megtapasztalhatták a város lakói. A frakcióvezető hangsúlyozza: bár az önkormányzati választáson jobb eredményre számítottak, a kampánynak vége: kezdődhet a munka, amelynek során szándékaik szerint mindig a város érdekeit tartják szem  előtt, keresve a testületben az együttműködés lehetőségeit. Éppen ezért nehezményezte a frakcióvezető mindjárt a testület első ülésén, hogy a 18 külső bizottsági hely elosztása során a Fidesz-KDNP-frakció által külső bizottsági tagnak javasolt jelöltek közül végül mindössze egyet fogadott el a testület: „A politikai szokásjog azt követelte volna meg, hogy önkormányzat munkáját segítő bizottságokba a választási eredmények arányában delegáljunk tagokat." A jobboldali frakció kifogásolta azt is, hogy a társadalmi, ifjúsági és külkapcsolatok bizottsága megalakításáról előzetesen nem kaptak értesítést, ahogy „valós válaszokat sem a felvetett kifogásokat illetően". Bakó László hozzáteszi: a felügyelőbizottsági tagok megválasztása során tapasztalt előrelépést az együttműködési szándékot illetően - „volt vita, volt elfogadás is" -, de megjegyzi, hogy „a felügyelőbizottsági tagságnak nincs akkora súlya, mint a bizottsági munkának, amely ráadásul öt évre szól".

A jobboldali frakció számára „ellentmondásosnak tűnik, hogy Fehér László polgármester úr az alakuló ülésen kifejezte együttműködési szándékát, ugyanakkor a külsős bizottsági helyek betöltésénél ez nem tükröződött", összegez Bakó László. „Meg is lepődtünk, amikor azt mondta: számít a kormányzati kapcsolatainkra a város fejlesztését érintő ügyekben. Mi a konszenzuskeresés hívei vagyunk, és döntéseinkben kizárólag Celldömölk érdekeit tartjuk szem előtt. Ez a mi városunk: mindannyian itt élünk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!