Celldömölk

2014.11.11. 14:26

Plusz egy bizottság

Celldömölk – Az eskütétel után csütörtökön kezdi meg a munkát az új testület. Két alpolgármestert választanak.

Ölbei Lívia

Fehér László polgármester negyedik ciklusát kezdte meg a város élén. Már az eskütételi ceremónia alkalmával szót ejtett arról, hogy a most megkezdett (a törvényi változások folytán négy helyett öt évig tartó) önkormányzati ciklusban szerkezeti változásokat javasol a város vezetését illetően. Amint jelezte: eddig mindvégig egy alpolgármesterrel dolgozott együtt, a jövőben azonban az alpolgármesterek száma várhatóan növekszik Celldömölkön.

A törvény adta lehetőséggel a város korábban nem élt, de a polgármester meglátása szerint a feladatok megkívánják a bővítést. Növekszik a bizottságok száma is. Az elmúlt években a városfejlesztési és költségvetési bizottság, a humán szolgáltatások bizottsága, valamint az ügyrendi és jogi bizottság járult hozzá a testületi döntések megalapozásához; ezentúl az előbbiek mellett várhatóan (köz)beszerzési bizottságot is működtet az önkormányzat. Az előterjesztések november 13-án (csütörtökön) kerülnek a képviselők elé. Amint arról beszámoltunk: összességében 5 új képviselő kezdi meg a munkát a 11 fős testületben. A 8 egyéni képviselői hely közül hatot a Cselekvő Összefogással Celldömölkért Egyesület jelöltjei töltöttek be, a négyes és az ötös körzetben a Fidesz-KDNP jelöltjei kaptak egyéni mandátumot. A kompenzációs listáról egy CsÖCE-jelölt, illetve a Fidesz-KDNP két jelöltje jutott kellő számú töredékszavazathoz. A testületi ülés 15 órakor kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!