Celldömölk

2015.03.18. 13:53

Drámai tavasz

Celldömölk – Dráma van!, figyelmeztet a Magyar Drámapedagógiai Társaság. A dramatikus nevelés hete március 20-án kezdődik.

Ölbei Lívia

Kilencvenegy program, rengeteg helyszín: Nagyváradtól Brüsszelig. A celldömölki programokat a Soltis színház szervezi: március 22-én 10-18 óráig módszertani napot tartanak, mindenekelőtt gyermekszínjátszó csoportok vezetőinek. Szó esik a színpadi zenehasználatról (a téma előadója Bercsényi Péter színész, énekes), a színpadi mozgás és koreográfia szerepéről (Benkő Ágnes mozgástanár, koreográfussal), a rendezői ismeretek, mesedramatizálás témakörben Perényi Balázs drámatanár, rendező osztja meg tapasztalatait a résztvevőkkel), a közösségteremtő színjátszásról pedig Nagy Gábor, a házigazda Soltis Lajos Színház vezetője, rendezője beszél. A „tavaszi zsongás” a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg, és fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A színjátszóknak nem feltétlenül kell színésszé válniuk: kell az értő közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!