Celldömölk

2016.09.07. 18:40

Elvezetik a szennyvizet az izsákfai városrészen

Celldömölk-Izsákfa - Régi vágyuk teljesülhet az izsákfaiaknak, a szennyvízelvezetés ugyanis hosszú idők óta teszi próbára az itt élők türelmét.

Cseszkó Tamás

Balatonné Rigler Terézia régi lakója a celldömölki városrésznek. Korábban mesélt még a Vas Népének arról, hogy szippantós autóval kellett az emésztőgödröt kiüríttetni az előírásoknak megfelelően.

- Fontos, hogy mindenki méltó környezetben tudjon élni - mondta Somogyi Dezsőné Sükösd Ilona, aki több mint negyven éve él a körzetben, és most független képviselőjelöltként méretteti meg magát az időközi önkormányzati választáson. - Akárhányszor egyeztettem Ágh Péter országgyűlési képviselővel, mindig elmondtam neki az izsákfaiak jogos problémáját, miszerint nagyon várják már, hogy megoldódjon a szennyvízkérdés - hangsúlyozta a képviselőjelölt.

Ágh Péter elmondta: Magyarország kormánya 256 millió forint támogatást biztosított a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretein belül.

Ágh Péter és Sükösd Ilona bejelentik, hogy még idén elkezdődhet a szennyvízberuházás Izsákfán  Fotó: Cseszkó Tamás

- Hosszú ideje zajlik a tervezés, jómagam is sokat dolgoztam azon, hogy mielőbb elkezdődhessen az érdemi építés - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő, majd bejelentette: azt a tájékoztatást kapta, hogy még idén, három hónapon belül elkezdődhet a kivitelezés. Ágh Péter hozzátette: a munkálatok várhatóan jövő évben fejeződnek be. A képviselő köszönetet mondott az izsákfaiaknak, akik hosszú időn keresztül türelmesen várakoztak. - Celldömölkön sok örömteli dolog történt az elmúlt időszakban. Ahogy Vas megye minden településére, úgy Celldömölkre is gondol a kormány, közvetítő munkámon keresztül számos állami támogatás érkezett a településre.

Ennek köszönhetően szépülhet meg a kolostor épülete, így épült új rendelőintézet, így újulhatott meg a celldömölki Berzsenyi gimnázium, és most így oldódhat meg egy régi probléma Izsákfán - hangsúlyozta Ágh Péter, aki azt is kiemelte: fontos, hogy olyan csapatjátékosok csatlakozzanak a város fejlődése érdekében kialakuló összefogáshoz, akik valóban a szívükön viselik a lakóhelyük sorsát. - Ezért öröm számomra, hogy Somogyi Dezsőné Sükösd Ilona vállalja a megmérettetést az időközi önkormányzati választáson. Ő az a személy, aki szívvel-lélekkel dolgozik az alsósági és izsákfai emberekért. Óvodavezetőként már bizonyította alkalmasságát, tisztességét és empátiakészségét, amelyre a jövőben is számíthatnak az emberek - hangoztatta a képviselő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!