Celldömölk

2015.09.24. 08:27

A Ság hegy keresztje – viharos trianoni megemlékezés

Celldömölk – A viharos időjárás nem tette lehetővé, hogy az emlékezők fölmenjenek a 81 éve a Ság hegy tetején fölállított Trianon-emlékműhöz („trianoni kereszt”). De az emlékezés nem maradt el, csak a résztvevők a villámlás és az eső elől behúzódtak a Ság hegyi csárda éttermébe.

Vas Népe

Az ünnepségen Pálné Horváth Mária, a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, felvázolva az emlékmű 81 éves történetét, amelynek legfontosabb tanulsága, hogy a kemenesaljaiak kezdeményezésére és támogatásával fölállított „trianoni kereszt” „minden vihart túlélt”.

Fehér László polgármester beszédében kiemelte: ez a megemlékezés ma már az önkormányzat által anyagilag is támogatott, évente visszatérő rendezvény, egyúttal megköszönte a Kemenesaljai Trianon Társaság és az Alsósági Életfa Egyesület munkáját. A műsorban az idén fölléptek a kemenesmagasi citerások, Bartha István verset mondott, a Trianon Társaság nevében zárszót mondott Heim Géza, fájlalva „a csekély számú részvételt”. A megemlékezést lezáró jelképes koszorúzáshoz a vendéglő teraszát lehetett ehhez igénybe venni, a koszorúkat aztán autóval vitték föl a kereszthez, amelyet gyalogosan megközelíteni balesetveszélyes lett volna.

Fotó: Gyuricza Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!