Celldömölk

2013.12.10. 12:15

Kék madár, csendes éj

Celldömölk - Még két gyertya vár föllobbanásra a belvárosi Szentháromság téren: Celldömölkön is sok programmal, jótékonysági akciókkal készülnek a karácsonyra.

Ölbei Lívia

Jelképesen ismét asztallá - mindenki asztalává - változott a Szentháromság tér advent kedvéért: az asztal dísze az a nagy adventi koszorú, amelynek négy gyertyája közül a másodikat gyújtották meg a hétvégén, a hagyományok szerint ökumenikus egyházi áldással és közreműködéssel. Az első gyertya lángra lobbantását az első adventi vasárnap előestéjén Fehér László polgármester köszöntője kísérte, aztán a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola diákjai köszöntötték az adventet, a Városi Óvoda növendékei adtak karácsonyváró műsort. 

A második ökumenikus adventi gyertyagyújtás alkalmából Sipos Tibor, a Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola igazgatója osztotta meg gondolatait a jeklenlévőkkel, aztán az iskola diákjai adtak műsort A kék madár címmel, dr. Bérdiné Stipkovits Ildikó vezetésével. Az óvodások ezúttal a Mikulást cserkészték be, sikerrel. Az estébe hajló Mikulás-partin a Drazsé zenekar tartotta a lelket mindazokban, akik az egyre hűvösebb szombat estétől sem rettentek el (a tánc és a Mikulás-sapka sokat segített).



A harmadik adventi gyertyát a következő szombaton, december 14-én 16 órakor gyújtják meg a téren, Danka Adél, a Celldömölki Városi Iskola igazgatója mond köszöntőt, aztán a diákok adnak műsort. A zenés karácsonyváró programot ezúttal Radányi Károly zongorajátéka kíséri. December 21-én 16 órakor aztán teljessé válik a fénykör: a negyedik gyertya is föllobban a koszorún, Söptei Józsefné alpolgármester köszöntőjének kíséretében. Fellép a Liszt Ferenc Vegyeskar, a Kemenesalja Néptánccsoport, a Tücsök Bábcsoport, valamint Varga Diána énekes a tanítványaival. 

Az adventi szombatokról nem hiányozhat a tea és a forraltbor, és bőven tart még a „Kincses dobozok”-akció is: az anyagi javakban nem bővelkedő családok gyermekeinek szánt karácsonyi ajándékok a programok idején leadhatók. Az adventi ünnepségek szervezője az Együtt Celldömölk Városért Egyesület és a KMKK. December 12-én és 19-én jótékonysági karácsonyi vásárt rendeznek a fedett piacon. A bevételt a rászoruló családok támogatása mellett a celli mentőállomás esetkocsijának felszerelésére fordítják. Csakúgy, mint a december 15-én 19 órakor a KMKK színpadán megkezdődő Mága Zoltán-koncert bevételét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!